«Ψυχο-λογικές Σχέσεις»: κάτι εντελώς διαφορετικό στο χώρο των σχέσεων…

0

«Ψυχο-λογικές Σχέσεις»: κάτι εντελώς διαφορετικό στο χώρο των σχέσεων…

«Γιατί πέφτω πάντα σε τέτοιους άντρες;».

«Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους, πότε θα βρω επιτέλους το σωστό;»

«Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου και δε με ακούει. Πώς θα τον αλλάξω;»
Όλες έχουμε αναρωτηθεί γύρω από αυτά τα θέματα πάρα πολλές φορές. Τα συζητάμε με τις φίλες μας χωρίς να έχουμε καταφέρει να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ευτυχώς τώρα υπάρχει ένα βιβλίο στο οποίο γίνονται οι ίδιες συζητήσεις και δίνονται ασυνήθιστες απαντήσεις, οι οποίες εκπλήσσουν.

Στο Ψυχο-λογικές Σχέσεις μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες ο συγγραφέας απαντάει στα πιο καυτά ερωτήματα που μας απασχολούν με έναν ιδιαίτερα προσιτό τρόπο. Δυο φίλοι ή δυο φίλες βγαίνουν για φαγητό ή για κρασί (αφού και ο ίδιος ο συγγραφέας ασχολείται με το κρασί) και κουβεντιάζουνε για σχέσεις. Ο ένας από τους δυο παίρνει πάντα το ρόλο του ψυχολόγου και καθοδηγεί το άλλο μέρος της παρέας να βγει από το αδιέξοδο.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο είναι πολύ εύκολο στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους ήρωες των ιστοριών και να βρει τη λύση και στο δικό του πρόβλημα.

Η πρωτοτυπία του βιβλίου, όμως, δεν σταματά εδώ. Ο συγγραφέας , Δημήτρης Φλαμούρης, έχει ένα ιδιαίτερο βιογραφικό, καθώς σπούδασε μαθηματικός και μετέπειτα μετέβη στο Λονδίνο για διδακτορικές σπουδές και χρηματοοικονομική καριέρα. Μετά από δεκαοχτώ χρόνια στα χρηματιστήρια τα παράτησε όλα και σπούδασε εκ νέου ψυχολογία με ειδίκευση στη θετική ψυχολογία, την ψυχολογία της ευτυχίας.

Πλέον διατηρεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον blog και διοργανώνει σεμινάρια και ομιλίες, παντρεύοντας το συναίσθημα της ψυχολογίας με τη λογική των θετικών επιστημών.

Το πάντρεμα αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι το βιβλίο είναι ήδη στη δεύτερη έκδοση μετά από μόλις ενάμιση μήνα κυκλοφορίας.

Συνέντευξη του Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης