Τι σημαίνει «είσαι καλό κορίτσι, δεν κάνω για σένα» και γιατί να το πιστέψεις….

0

Τι σημαίνει «είσαι καλό κορίτσι, δεν κάνω για σένα» και γιατί να το πιστέψεις.

 

 

Αν κάποιος σου πει πως περνάει μια δύσκολη φάση , δεν είναι σε θέση να κάνει σχέση ή ότι έχει πάθει κάτι σαν κατάθλιψη , τότε καλό θα ήταν να πάρεις τα λόγια του στα σοβαρά.

Οι γυναίκες έχουμε μια τάση – και πολλές φορές το βρίσκουμε και συναρπαστικό- να θέλουμε να σώσουμε όλον τον κόσμο σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πιστεύουμε ότι η αγάπη μας και η φροντίδα μας θα γιατρέψει κάθε πληγωμένο του κομμάτι από το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον.

Δυστυχώς όμως αυτό δε γίνεται.

Και να σου πω γιατί.

Αν μια σχέση ξεκινάει με αυτές τις βάσεις είναι σαν να υπογράφεις ένα συμβόλαιο πως θα είσαι ο φύλακας των συναισθημάτων του και πως θα είσαι η μόνη που θα φροντίσει να λειτουργήσει η σχέση , μια και εκείνος δεν έχει αυτή την στιγμή την κατάλληλη ψυχολογία να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Θα ξοδέψεις αμέτρητη ενέργεια και ατελείωτο χρόνο για να προστατέψεις και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή του. Και αυτό δε θα είναι τελικά σχέση αλλά δεύτερη δουλειά η οποία μάλιστα δεν είναι καθόλου διασκεδαστική και δημιουργική. Κάποια στιγμή όλη αυτή η αίσθηση ότι πρέπει να είσαι πάντα εκεί για να το ανεβάζεις το ηθικό , θα σε εξουθενώσει . Πίστεψέ με. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσεις να αποκαταστήσεις τη ‘χαλασμένη ‘ του ψυχολογία , καθότι με τον καιρό θα παρατηρήσεις πως δεν είναι σε θέση να σου ανταποδώσει αυτό που κάνεις .

Όσο και να πιστεύεις πως μια όμορφη ρομαντική σχέση θα τον ‘σώσει’ , σπάνια θα βγει σε καλό. Για να είναι καλή μια σχέση χρειάζεται και οι δύο να είναι συναισθηματικά υγιείς. Ακόμα κι αν έχεις τη διάθεση να τον επιβεβαιώνεις συναισθηματικά και να φροντίζεις για τις συναισθηματικές του ανασφάλειες να ξέρεις ότι αυτό θα είναι ένα δύσκολο έργο. Αν κάποιος δεν πιστεύει στον εαυτό του , είναι κάτι που προέρχεται από μέσα του . Το να του λες αυτό που θέλει να ακούσει δε θα τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. Αντιθέτως , θα τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει να το παίζει κακομοίρης και αβοήθητος.
Οι σχέσεις δε γίνονται για να επιδιορθώσουμε ο ένας τον άλλον . Οι σχέσεις πρέπει να είναι διασκεδαστικές και συναρπαστικές. Δε θα πρέπει να σου δίνουν την αίσθηση ότι κάνεις μια δεύτερη δουλειά και μάλιστα χωρίς καμία ανταμοιβή.

Αν είσαι με κάποιον ο οποίος σου λέει πως είναι ‘λίγος’ για σένα , μη φέρεις αντίρρηση. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που αισθάνεται έτσι , αποδέξου το και άλλαξε κατεύθυνση. Βρες κάποιον ο οποίος θα επιθυμεί να επικεντρωθεί σε σένα και στη σχέση και όχι στα ελαττώματα και τις ατέλειες του.

 
ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.