Πόνος στο σεξ: H άγνωστη πάθηση που ταλαιπωρεί τις γυναίκες

0

Υπάρχει ενδεχόμενο το σεξ να καταλήξει σε μια δυσάρεστη και οδυνηρή εμπειρία για τη γυναίκα και αν πιστεύεις πως αναφερόμαστε στην έλλειψη χημείας μεταξύ αυτής και του συντρόφου της ή στην αδυναμία κορύφωσης ή σε κάποια άλλη αιτία, τότε να σου ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για μια κυριολεκτικά οδυνηρή κατάσταση.

Πρόκειται για μια πάθηση λιγότερο γνωστή, η οποία εντούτοις ταλαιπωρεί τις γυναίκες και δεν κάνει καμία ηλικιακή διάκριση, αντιθέτως μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Η ιατρική της ονομασία ακούει στον όρο «βουλβοδυνία» και είναι ο ένοχος του πόνου (ίσως και οξέως πόνου) που αισθάνεται μια γυναίκα κατά τη σεξουαλική της επαφή, παράλληλα με το πολύ ενοχλητικό αίσθημα καψίματος και το τσούξιμο.
Οι γιατροί κάνουν λόγο για δυσφορία του αιδοίου και η πάθηση αυτή εκδηλώνεται στο αιδοίο και στον προθάλαμο του κόλπου ακόμα και μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην περίπτωση που μια γυναίκα επιχειρήσει να φορέσει ταμπόν κατά τις «δύσκολες» ημέρες του μήνα.

Οταν η «βουλβοδυνία» είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, τότε σίγουρα προκαλεί προβλήματα στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, αφού το σεξ γίνεται απαγορευτικό εξαιτίας του πόνου, για το λόγο αυτό και πρέπει να γίνεται ορθή διάγνωση.
Οπως λένε οι ειδικοί ο πόνος αυτός στην περιοχή του αιδοίου είναι ανεξήγητος και δεν υπάρχουν γνωστοί παράγοντες που ενοχοποιούνται για την πρόκληση του, όμως θεωρείται πως πρόκειται για μια κατάσταση που έχει σχέση με βλάβες στα νεύρα που υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή του σώματος.
Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με κάποια μεταδιδόμενα νοσήματα, στη «βουλβοδυνία» το δέρμα γύρω από το αιδοίο εξακολουθεί να δείχνει φυσιολογικό. Η δυσφορία μπορεί να είναι διακοπτόμενη ή συνεχής και να διαρκεί από εβδομάδες μέχρι και μήνες.

Θεραπεία της «βουλβοδυνίας»

Ως προς τη θεραπεία της πάθησης, υπάρχουν ορισμένες λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο και απλές συμβουλές, όπως για παράδειγμα, η χρήση 100% βαμβακερών εσωρούχων, η χρήση άνετων ρούχων και η αποφυγή προϊόντων με έντονο άρωμα.

πηγή: politis