«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις»

0

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την θεωρία των Πάντων, παρουσιάζεται μια και μόνο ημέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!
Μια ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με …πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του… Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να μας θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό στην απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» στην απαρχή του Σύμπαντος, και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα μας αποκαλύψει άραγε τα μυστικά του, στο τέλος του ταξιδιού μας;
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, του Μιραϊκάν, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας και έχει ήδη αποσπάσει δυο διεθνή βραβεία, ένα από το IPS (Ιnternational Planetarium Society) και ένα από το AIS (Advanced Imaging Society –Japan).
Την ημέρα αυτή και μόνον (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρα 18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.
«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις»
«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» είναι μια πλανηταριακή παράσταση για την «Θεωρία των Πάντων», δηλαδή τον απώτερο στόχο της φυσικής να περιγράψει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης με μια ενιαία συνεπή θεωρία.
«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» συνδυάζει ζωντανές σκηνές δράσης, εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης επιστημονικών δεδομένων, προκειμένου να μας ξεναγήσει στον κόσμο της θεωρητικής φυσικής με έναν τρόπο που δεν έχετε δει ξανά.
«Η Φυσική είναι σε κρίση. Οι αντιλήψεις μας για τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων και τον μακρόκοσμο του Σύμπαντος είναι αντιφατικές. Οι θεωρητικοί φυσικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιφάσεις αυτές και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την ανάπτυξη μιας ενιαίας Θεωρίας των Πάντων.» Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον νέο κόσμο των παλλόμενων χορδών και των κρυφών διαστάσεων, που προβλέπει μια ελπιδοφόρα υπόθεση: η θεωρία των υπερχορδών.
Μια εντυπωσιακή παραγωγή του Μιραϊκάν του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας,, που αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία την πρόκληση να παρουσιάσει σύνθετες όσο και δύσκολες έννοιες της θεωρητικής φυσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την οπτικοποίηση των επιστημονικών δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το πλέον έγκυρο πρόγραμμα προσομοίωσης του Σύμπαντος, το illustris project. Πρόκειται για ένα project που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Harvard, του ΜΙΤ καθώς και του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Σκηνοθεσία: Τακάσι Σιμίζου
Επιστημονική Επιμέλεια: Καθηγητής Hirosi Ooguri, (California Institute of Technology, University of Tokyo)
Οδηγίες Πρόσβασης
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο και φιλικό σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Οι σκύλοι, οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.