Με αυτά που κάνεις στο sex τον φρικάρεις-Τα πιο κλασσικά γυναικεία μας λάθη

0

Υπάρχουν άντρες που οτι και αν κάνεις ή πεις κατά την διάρκεια της ερωτική επαφής-και λίγο πριν ή μετά-δεν επηρεάζονται γιατί έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση και εμπειρία,ξέρουν τι κάνουν και κυρίως,πως να το κάνουν αλλά συχνά κομπλεξάρονται,φρικάρουν,απογοητεύονται,και μοιραία ούτε….αποδίδουν αλλά μπορεί ακόμα και να τους οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα μια απρόσκετη δική μας συμπεριφορά.Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, ακόμα και η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες.«Οι γυναίκες πλέον “αποκαθηλώνουν” τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, “γειώνοντας” την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα» τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης που προειδοποιεί ότι η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η «ασάφεια» του φύλου φαίνεται πως δημιουργεί στον άνδρα μια κρίση ταυτότητας του ποιος είμαι και τι θέλω, η οποία τον κάνει να φοβάται τη σύγκριση με τους άλλους άνδρες.Αλλοι παράγοντες που μπλοκάρουν την επιθυμία των ανδρών είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, πως οι άνδρες φοβούνται πλέον «τα εν δήμω», γιατί οι γυναίκες δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν για τις ερωτικές αδυναμίες του συντρόφου τους. Επίσης, εναντίον τους είναι η σκέψη ότι δεν είναι σίγουροι για το πόσο καλά τα καταφέρνουν στην ερωτική αρένα και ο φόβος πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος, που είναι καλύτερος από αυτούς. Ένας διαχρονικός παράγοντας είναι η αίσθησή τους ότι υστερούν στο μέγεθος του πέους, αλλά και ότι οι γυναίκες τούς απορρίπτουν όταν αποφεύγουν το σεξ, προφασιζόμενες τον «κλασικό» πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τον κ. Κωσταντινίδη, οι γυναίκες πλέον σχολιάζουν τα πάντα για τον ερωτικό τους σύντροφο. Από το ροχαλητό του, την απόδοσή του, το πώς είναι μέσα στην οικογένεια, την οικονομική του κατάσταση και τις αποτυχίες του. «Από την άλλη, κάποιοι άνδρες φοβούνται σήμερα την αρρενωπότητα και πιστεύουν πως προβάλλεται η ομοφυλοφιλία σαν υγιής δύναμη» λέει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, στην προσπάθεια του να συμπληρώσει το παζλ των παραγόντων που μλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών.
Όσο για το κεφάλαιο απιστία, έχει άλλη ιδεολογική αξία για τον άνδρα. Η γυναίκα τού λέει πως δεν πήγε, απλά, με άλλον άνδρα, αλλά με έναν καλύτερο, που θα ήθελε να κάνει και παιδιά μαζί του. ‘Αρα ο άλλος είναι καλύτερος από εκείνον.«Η σύγκριση αυτή εξουθενώνει τον άνδρα. Τον κάνει να μη νιώθει πια την ασφάλεια που αισθανόταν, όταν είχε αποκλειστικά προνόμια “νόμου” και “κατοχής” στη σύντροφό του. Τον κάνει, όμως, και να αμφιβάλλει για τη ρήση της μαμάς του, πως είναι ο μοναδικός και ο ομορφότερος του κόσμου όλου» καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ