Η σχέση δεν πάει άλλο. Πώς θα το καταλάβουμε…

0

Η σχέση δεν πάει άλλο. Πώς θα το καταλάβουμε…

 

 

Χρειάζεται κουράγιο – και αυτό είναι το κλειδί- για να δεις αν μια σχέση οδεύει προς το τέλος και έχει έρθει η ώρα να πεις αντίο.

Το να βρεις το κουράγιο, να τολμήσεις να πεις αντίο δεν είναι πάντα εύκολο, όμως υπάρχει μια μεγάλη ανταμοιβή που σε περιμένει μετά.

Είναι σημαντικό να κάνουμε μια επαλήθευση (check) με τον εαυτό μας όταν αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά στις προσωπικές, στις φιλικές ή στις επαγγελματικές μας σχέσεις.
Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις και αυτό επειδή αισθάνονται ότι πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν ή επειδή έχουν συνηθίσει να το κάνουν και φοβούνται να κάνουν αλλαγές.
Άλλες φορές αισθανόμαστε ότι χρωστάμε σε κάποιον χάρη , ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι.

Είναι εντάξει και απόλυτα υγιές να αναγνωρίσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την σχέση και ότι δε μας ταιριάζει άλλο. Κάθε σχέση κάνει τον κύκλο της , παίρνεις και δίνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και κλείνει ο κύκλος. . Μπορούμε να το πούμε κάρμα ή οτιδήποτε άλλο.
Αλλά πως μπορούμε να το ξέρουμε αυτό;

braek

Μπορούμε πάντα να το αναγνωρίζουμε με το να ρωτάμε τον εαυτό μας πως αισθανόμαστε.
«Πώς αισθάνομαι όταν βρίσκομαι με αυτόν τον άνθρωπο;»
« Αισθάνομαι ασφάλεια, αισθάνομαι ότι με αποδέχεται για αυτό που είμαι, αισθάνομαι ότι με καταλαβαίνει ή υπάρχουν συνεχώς εντάσεις και παρεξηγήσεις ;»
«Μαθαίνει ο ένας από τον άλλον νέα πράγματα, γεμίζουμε τη ζωή μας με νέες εμπειρίες ή έχουμε βαλτώσει στην καθημερινότητα και στη συνήθεια;»
«Περνάμε όμορφα μαζί ή ρουφάει ο ένας την ενέργεια του άλλου;»

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη σχέση. Μια επαγγελματική σχέση είναι διαφορετική από μια φιλική σχέση. Και σε κάθε σχέση υπάρχουν πάντα οι όμορφες στιγμές και ή όχι τόσο όμορφες στιγμές και αναπόφευκτα θα υπάρχουν και παρεξηγήσεις. Ωστόσο όμως αν ψάξουμε βαθιά μέσα μας , πάντα θα παίρνουμε την σωστή απόφαση αν θέλουμε ή αν δε θέλουμε κάποιος να αποτελεί μέρος του στενού μας κύκλου.

Να θυμάσαι πως ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και χρειάζεται να επιλέγεις με ποιον θα τον περνάς. Αν αισθάνεσαι ότι μια σχέση έχει κάνει τον κύκλο της και είναι καιρός να προχωρήσεις παρακάτω έχε το κουράγιο να το ανακοινώσεις και να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις.

Η ζωή επιβραβεύει πάντα τους τολμηρούς.

Αν το κάνεις αυτό , τότε όχι μόνο δείχνεις τεράστιο σεβασμό προς τον εαυτό σου, αλλά κάνεις και χώρο για νέες όμορφες γνωριμίες ή σχέσεις μέσα από τις οποίες θα γεμίσεις με καινούριες εμπειρίες που θα δώσουν άλλο χρώμα στη ζωή σου.
ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ

«Life Coach Γυναικών»

Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.