Η ανάγκη να έχω δίκιο! ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ…

0

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος αντιθέσεις. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να έχουμε θετικές και αρνητικές εμπειρίες. Κάποιες από αυτές τις εμπειρίες επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τη γνώμη που δημιουργούμε για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.
Καθένας από εμάς ζει τη ζωή του με την προσωπική του προσέγγιση . Κάποιος μπορεί να βλέπει το χιόνι και να αισθάνεται ενθουσιασμένος για το ότι θα βγει έξω , θα παίξει χιονοπόλεμο και θα το διασκεδάσει, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να γεμίζει φόβο γιατί κάποια μέρα που χιόνιζε είχε κάποιο τροχαίο ατύχημα .
Τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι ουδέτερες. Η γνώμη μας όμως για αυτά δεν είναι.
Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο να βλέπει τη ζωή, τις σχέσεις , τις αντιπαραθέσεις , τον θυμό κτλ. Είναι αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπεις τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τα βλέπουν τα άτομα του περιβάλλοντός σου. Είσαι έτοιμη όμως να το διαχειριστείς αυτό;
Ενώ πιστεύω πως κάποιες αντιπαραθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματικές λύσεις , αρκετές φορές δε γίνεται έτσι. Ίσως μια αντιπαράθεση καταλήξει να μας γεμίσει πικρία και δυσαρέσκεια. Πριν συμβεί αυτό, είναι καλό να θυμάσαι ότι δε χρειάζεται να έχεις δίκαιο.
Η ανάγκη να έχουμε δίκιο μπορεί να βλάψει την υγεία μας, τόσο νοητικά όσο και σωματικά. Αν σπαταλάς την ενέργειά σου να πείσεις κάποιον ότι η δική σου οπτική γωνία και προσέγγιση είναι η σωστή, θα δημιουργήσεις περιττό άγχος στη ζωή σου. Αν πέσεις λοιπόν στην παγίδα ‘ θέλω να έχω δίκαιο’, σταμάτα για λίγο και αναλογίσου γιατί έχεις αυτή την ανάγκη. Γιατί έχει ανάγκη ο άλλος να υιοθετήσει τον δικό σου τρόπο σκέψης;
Αν πιστεύεις μέσα από την καρδιά σου ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπεις εσύ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναγκάσεις και να πείσεις κάποιον να τα δει με τον ίδιο τρόπο. Όσο πιο γρήγορα μπορείς να δεχτείς ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις, τόσο πιο εύκολη θα κάνεις τη ζωή σου , θα γλιτώσεις από πολύ άγχος και θα μπορέσεις να είσαι πιο ήρεμη.
Αποδέξου την ιδέα ότι δεν έχεις πια ανάγκη να έχεις δίκιο. Αν κάποιος σου απευθύνεται με επιθετικό τρόπο και προσπαθεί να σου επιβάλλει τη δική του γνώμη, μη δίνεις σημασία. Άσε τον να έχει δίκιο στο δικό του κεφάλι κι εσύ να κουβαλάς την δική σου αλήθεια στη δική σου καρδιά.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ

«Life Coach Γυναικών»

Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.