Απλά βήματα για μια ζωή με νόημα…

0

Απλά βήματα για μια ζωή με νόημα…

 

 

Άσε το παρελθόν στο παρελθόν
Είναι καιρός να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που κάποτε ήταν ή είχες. Δες την αλήθεια κατάματα : δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν γιατί δεν υπάρχει πια. Το μόνο μέρος στο οποίο υπάρχει είναι μέσα στο μυαλό σου. Άφησέ το. Δες τι έμαθες και να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις στο ‘σήμερα’ και για όλα τα ωραία που θα έρθουν αύριο. Σε περιμένουν ακόμη πολύ όμορφα πράγματα να ανακαλύψεις και να ζήσεις. Αν όμως κοιτάς συνέχεια πίσω ή κάτω , θα είναι δύσκολο να τα δεις.

Συγχώρεσε
Αν κρατάς θυμό ή άλλα αρνητικά συναισθήματα και δεν τα απελευθερώσεις τότε κάνεις κακό σε σένα. Το να συγχωρέσεις δε σημαίνει ότι επικροτείς την συμπεριφορά κάποιου. Σημαίνει ότι συγχωρείς τον εαυτό σου που τόσο καιρό υπέφερε για αυτό. Δεν ξέρει για ποιον λόγο κάποιος κάνει αυτό που κάνει ή λέει αυτά που λέει. Καλό θα ήταν να μην μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύεις τις συμπεριφορές και τις πράξεις των άλλων, γιατί είναι σπατάλη ενέργειας . Συγχώρεσε και προχώρα. Γίνει πιο μεγάλη από τον πόνο και τον θυμό σου.

Μην ακολουθείς το κοπάδι
Έχε το κουράγιο και το θάρρος να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι, το δικό σου όνειρο και όχι εκείνο της οικογένειάς σου, τις κοινωνίας ή του γείτονά σου. Αυτή είναι η δική σου ζωή. Εσύ είσαι η κυρίαρχος της ζωής σου , κανείς άλλος- εκτός κι αν του το επιτρέψεις.

Απόλαυσε το ταξίδι
Γιατί; Γιατί το ταξίδι είναι η ζωή σου. Πολλές φορές κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε και δεν απολαμβάνουμε τη διαδρομή. Αν δεν σου αρέσει η διαδρομή σου τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει κάποιες αλλαγές . Μάλλον ο ‘εξοπλισμός’ που έχεις διαλέξει δεν είναι κατάλληλος για να κάνει απολαυστικό το ταξίδι σου.

Χειροκρότησε τις αποτυχίες σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι καινούριο επειδή φοβούνται πως θα αποτύχουν. Να θυμάσαι πάντα ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη ήταν και είναι εκείνοι που απέτυχαν περισσότερες φορές από τον μέσο άνθρωπο. Αν ρωτήσεις κάποιον επιτυχημένο πόσες φορές απέτυχε, θα έχει να σου πει πολλές ιστορίες. Δεν υπάρχει αποτυχία. Υπάρχει επιτυχία γιατί προσπάθησες και γιατί έμαθες μέσα από αυτό.

Να τρως σωστά και να γυμνάζεσαι
Άλλο σώμα δεν έχει. Ότι και να πάθει δε θα μπορείς να το αντικαταστήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στο σώμα σου θα προσδιορίσει την ποιότητα της ζωής σου. Φρόντιζέ το κάθε μέρα. Πρόσεχε με τι το θρέφεις.

Να είσαι ο πιο θετικός άνθρωπος της ζωής σου
Τα λόγια που χρησιμοποιείς και οι σκέψεις που κάνεις θα επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής σου . Απέφυγε τις αρνητικές συζητήσεις και τα κουτσομπολιά. Με λίγα λόγια μείνε μακριά από τους αρνητικούς ανθρώπους. Δεν έχουν τίποτε καλό να προσφέρουν τόσο σε σένα όσο και στα όνειρά σου. Να θυμάσαι πως η αρνητικότητα είναι μεταδοτική- μείνε μακριά. Θα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις όμορφα πράγματα αν είσαι μονίμως εκτεθειμένη στην αρνητικότητα.

Να εκπέμπεις αγάπη
Έχε σαν προτεραιότητα πως ότι και να κάνεις , ότι και να πεις να προέρχεται μέσα από την αστείρευτη πηγή της αγάπης. Είτε περιμένεις στην ουρά , είτε είσαι κολλημένη στη κίνηση, είτε συζητάς με κάποιον , αν εκπέμπεις αγάπη τότε αυτό δε θα επηρεάσει μόνο εσένα αλλά και τους άλλους γύρω σου. Πως θα το κάνεις αυτό; Με ένα γνήσιο χαμόγελο, με μια φιλοφρόνηση και με την αποδοχή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί , σκέφτονται και ενεργούν διαφορετικά. Σε κάποιο σημείο όμως όλοι μοιάζουμε και αυτό είναι ότι όλοι θέλουμε να μας σέβονται και να μας αγαπάνε.

Στρέψε την προσοχή σου στα σημαντικά πράγματα
Καμιά φορά είμαστε τόσο απορροφημένοι από την καθημερινότητα που ξεχνάμε ή αμελούμε τα πιο σπουδαία πράγματα στη ζωή μας, που τελικά δεν είναι πράγματα. Και τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα;

Οι Σχέσεις. Να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμάς. Δε θα είναι πάντα εκεί. Να θυμάσαι πως η ζωή είναι μικρή και καλό θα ήταν να μην επιλέξεις να το ανακαλύψεις την ‘τελευταία στιγμή’ – όπως δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας. Αγκάλιασε τους ανθρώπους σου, γέμισέ τους φιλιά, πες τους κάθε τόσο πόσο πολύ τους αγαπάς και πόσο πολύτιμοι είναι στη ζωή σου.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.