Τα Νέα του Απριλίου 2019 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

0
Logo
Τα Νέα του Μουσείου, 2 Απριλίου 2019
Σάββατα στο Μουσείο με ένα Βιβλίο:
Aφήγηση του Παραμυθιού «Ο Ρεβιθοκοντούλης»
Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παραμυθοαφήγηση, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη με τίτλο «Ο Ρεβιθοκοντούλης», τοΣάββατο 6 Απριλίου 2019, στις12:00, στον χώρο του Πωλητηρίου του Μουσείου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και αφορά τη διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
OPEN HOUSE ATHENS 2019
στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα Ξεναγήσεων του Open House Athens.
Φέτος το κοινό θα ξεναγηθεί τo Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΓΑΙΑ, κτίριο που κατασκευάστηκε την περίοδο 1999 – 2001 και επιμελήθηκε το γραφείο του σπουδαίου Έλληνα αρχιτέκτονα Μιχάλη Φωτιάδη. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Νέο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης
με θέμα «Η μέρα μιας πασχαλίτσας»
Δύο ξεχωριστά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 2-4 και 4-6 ετών με θέμα «Η μέρα μιας πασχαλίτσας» θα προσφέρουν γνώσεις και ψυχαγωγία στα παιδιά τις Κυριακές 7 και 14 Απριλίου 2019. Τα Εργαστήρια, που είναι βασισμένα σε βιβλίο του Eric Carle των Εκδόσεων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, θα πραγματοποιηθούν από δύο φορές το καθένα, στις 11:00 π.μ. και στις 12:30 μ.μ. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Η 4η Ομιλία για την Κλιματική Αλλαγή από τη Μαρία Δαμανάκη
στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ολοκληρώνει τη σειρά ομιλιών για το 2019 με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Μάθε και Δράσε». Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 θα μιλήσει η κα Μαρία Δαμανάκη, Global Managing Director for the Oceans του Οργανισμού “The Nature Conservancy”, με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Η Προστασία της Φύσης, μέρος της λύσης». Διαβάστε περισσότερα εδώ:
22ο Πασχαλινό Παζάρι
από τους Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2019, οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, το καθιερωμένο ανοιξιάτικο Πασχαλινο Παζάρι με θέμα «Τα Γήινα, τ΄Ανθρώπινα, τα Νόστιμα», με μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε προσιτές τιμές και μια εκδήλωση – έκπληξη για τα παιδιά, από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Τριήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Το Μουσείο πίσω απ’τις Βιτρίνες»
από τους Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Ένας ολόκληρος κόσμος πίσω απ’ τις βιτρίνες: τα Εργαστήρια του ΜΓΦΙ για πρώτη φορά αποκαλύπτονται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, τη Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη, το Βοτανικό, το Γεωλογικό-Υδροβιολογικό, το Εργαστήριο Χερσαίας Ζωολογίας και τους Ερευνητές. Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Περιηγηθείτε στη νέα ιστοσελίδα ΚΕΜ (Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων)
του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου ΚΕΜ εδώ: 
Το Έργο ΚΕΜ έχει ως αντικείμενο να αναβαθμίσει την εμπειρία του επισκέπτη, και να μετασχηματίσει τις λειτουργίες του Μουσείου,οδηγώντας το στη νέα ψηφιακή εποχή. Εντός διετίας, μία νέα εποχήθα αρχίσει για το ΜΓΦΙ. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Η Προσφορά του Μήνα Απριλίου 2019 στο Πωλητήριο
του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Τώρα, χάρη στο αδιάβροχο ηχείο Bluetooth μπορείτε να αναπαραγάγετε το αγαπημένο σας playlist από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας και να τραγουδήσετε, ενώ κάνετε μπάνιο. Ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ και μια εξαιρετική ιδέα δώρου! Τιμή: 25 €. Ο πρώτος πελάτης της ημέρας στο Πωλητήριο του ΜΓΦΙ, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 θα έχει έκπτωση 20%! Διαβάστε περισσότερα εδώ: