Tηγανόσουπα

0

Υλικά
1 μικρό χταπόδι
8-10 καλαμαράκια μικρά
8-10 μύδια
6 μεγάλες γαρίδες ή μια χούφτα
γαριδάκι
2-4 καραβίδες (ή ό,τι άλλο έβγαζε η
ψαριά του συγκεκριμένου καλόγερου)
1 κρεμμύδι


2-3 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά αλεύρι
Λάδι
Λεμόνι
1 σφηνάκι ούζο ή ρακή
4 ποτήρια νερό (τα δύο από αυτά,
σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή,
είναι θαλασσόνερο)

Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμ-
μύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια, το ψιλοκομμένο χταπόδι
και τα αφήνουμε να ψηθούν. Όταν αρχίζουν τα μαλακώνουν, βάζουμε τα μύ-
δια, τις γαρίδες και τις καραβίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σβήνουμε με το
σφηνάκι το ούζο ή τη ρακή προσθέτοντας το νερό, τα δαφνόφυλλα, αλάτι,
πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Λίγο πριν βράσουν διαλύουμε το αλεύρι
σε λίγο από τον ζωμό και λεμόνι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Η σούπα αυτή τρώγεται με παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί ή ντάκο.
Αν χρησιμοποιήσουμε θαλασσόνερο, κάτι απίθανο, γιατί αλίμονο αν το
νερό είναι από τη Λούτσα, προσέχουμε πόσο αλάτι θα βάλουμε επιπλέον.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...