Στον 2ο Αγώνα Δρόμου για τις Υποτροφίες του Κολλεγίου Ανατόλια

0

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι και φίλοι του σχολείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Αποφοίτων και του Κολλεγίου Ανατόλια, δίνοντας το παρών στον 2ο Αγώνα Δρόμου για τις Υποτροφίες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Περισσότερα από 250 άτομα κάθε ηλικίας βρέθηκαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα, αναγνωρίζοντας και συνεισφέροντας στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του σχολείου. Οι μικροί δρομείς έτρεξαν 600 μ., και ακολούθησαν οι συμμετέχοντες άνω των 12 ετών στον αγώνα των 5χλμ.

Η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίστηκε από τους δρομείς ως μέτριας δυσκολίας – καθώς είχε υψομετρική διαφορά – με πολύ ενδιαφέρουσες εναλλαγές τοπίου. Οι δρομείς κάλυψαν όλο σχεδόν το campus του Κολλεγίου Ανατόλια με τα δενδρόφυτα μονοπάτια, την πλούσια και σπάνια βλάστηση περνώντας από το Δημοτικό σχολείο, τα Γυμνάσια στην πλευρά του πρώην Θηλέων, τα Λύκεια με το ιστορικό κτίριο Macedonia, και το ACT – τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου.

Στους άνδρες 1ος τερμάτισε ο Θεόδωρος Μουρατίδης (00:24:03), 2οςο Παύλος Φλώρος (00:25:09), και 3ος ο 13χρονος Θοδωρής Αναστασίου (00:25:29), ενώ στις γυναίκες 1η ήταν η Αυγή Καριώτη(00:26:40), 2η η Γεωργία Κωλέττη (00:29:49) και  3η η Εύη Ανδρέου (00:30:08). Ο παραθλητής Στέλιος Μαλακόπουλος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής μήκους και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια τίμησε και φέτος με την παρουσία του τη διοργάνωση.

Ο Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια και το Κολλέγιο Ανατόλια για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών και την υποστήριξη και ενδυνάμωση της ελληνικής νεολαίας μέσω της εκπαίδευσης.

Η παροχή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στη Μερζιφούντα του Πόντου. Το Κολλέγιο Ανατόλια διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα, έχοντας χορηγήσει περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση και την επίδοση του μαθητή.

Σήμερα, ένας στους τέσσερις μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλιαλαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες, φορείς και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης, και ενισχύονται από ενέργειες όπως η συγκεκριμένη. Σταθερός υποστηρικτής του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλέγιο Ανατόλια είναι και ο Σύλλογος Αποφοίτων του High School.

Μέγας Χορηγός του 2ου Αγώνα Δρόμου ήταν η εταιρία MEL – Μακεδονική Εταιρία Χάρτου.  

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης ήταν οι εταιρίες: Απ΄τα Περιβόλια του Βεζύρογλου, Αφοί Χαϊτογλου ΑΒΕΕ, ΒΙΚΟΣ ΑΕ, Δημιουργικό Βιλδιρίδης, Fitness Together, Κλινική “Άγιος Λουκάς”, MindsStrategies, MLS Innovation Inc, Swim College, Tuvunu, Stampomania.

Χορηγοί επικοινωνίας: Cosmoradio 95,1, Plus Radio 102,6, More 103.

Η διαδρομή του αγώνα χαράχθηκε από τον Πέτρο Βελλίδη, μέλος του ΔΣ του ΣΑΑΚ.