Σπάει κάθε ρεκόρ! Η 92χρονη αθλήτρια της γυμναστικής…

0

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μία συνηθισμένη ηλικιωμένη γυναίκα 92 ετών.
Όμως, πρόκειται για μία αθλήτρια που παρά την ηλικία της, «βάζει κάτω» πολλούς νέους.

Ντυμένη πάντοτε με την πράσινη ενδυμασία, που είναι το σήμα κατατεθέν της, η 92χρονη Johanna Quaas είναι αθλήτρια στις παράλληλες μπάρες στο δίζυγο και ίσως καλύτερη από μερικούς νεότερους συναθλητές της.

Για παράδειγμα, πόσοι έχουν την επιδεξιότητα, τη δύναμη και την ευελιξία να χαμηλώνουν το κεφάλι τους παράλληλα με το έδαφος και στη συνέχεια να κρατάνε όλο το βάρος του σώματός τους, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους;

Κι όμως, αυτό και ακόμη περισσότερα κάνει η Johanna Quaas σε αθλητικούς διαγωνισμούς που λαμβάνει μέρος.

«Αν είστε σε φόρμα, είναι πιο εύκολο να κυριαρχήσετε τη ζωή», αναφέρει η Quaas, γεννημένη το 1925 στη Σαξονία της Γερμανίας, όταν η χώρα ήταν ακόμα γνωστή ως Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Η Quaas, η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την «γηραιότερη αθλήτρια», άρχισε να γυμνάζεται στις παράλληλες μπάρες όταν ήταν 9 ετών. Αργότερα ασχολήθηκε με το χάντμπολ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Ανατολική Γερμανία αποθάρρυνε τα ατομικά αθλήματα και προώθησε τα ομαδικά.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Johanna Quaas κατάφερε να πετύχει και στο χάντμπολ, κερδίζοντας το πρωτάθλημα της Ανατολικής Γερμανίας το 1954.

Από τότε αγαπούσε τη γυμναστική. Σταμάτησε όμως να αθλείται, όταν παντρεύτηκε και έπρεπε να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά.

Η Quaas επέστρεψε στον αθλητισμό σε ηλικία 56 ετών, σύμφωνα με τα ρεκόρ Guinness.
Το 2012 κατέκτησε μία θέση στα Guinness, ως η γηραιότερη αθλήτρια σε ηλικία 86 ετών.
Τότε, η Quaas δήλωσε ότι ήλπιζε να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι και τα 90 της χρόνια και να συνεχίσει να το κάνει, μέχρι τη στιγμή που δεν θα μπορεί πλέον.
Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να σταματήσει να αθλείται, γιατί είναι ανταγωνιστική και την κρατά «νέα».

«Κάνω γυμναστική για να αποφύγω τις πτώσεις και τα χτυπήματα. Είναι ένα καλό προληπτικό εργαλείο», δήλωσε η Quaas στους Straits Times, σημειώνοντας ότι διατηρεί επίσης τη νεότητά της, με σωστό πλάνο ύπνου και διατροφής.

«Το πρόσωπό μου είναι γερασμένο, αλλά η καρδιά μου είναι νεαρή. Ίσως η μέρα που θα σταματήσω να κάνω γυμναστική είναι η μέρα που θα πεθάνω».

Δείτε την περσινή συμμετοχή της Johanna Quaas σε Γερμανικό πρωτάθλημα:

valueforlife.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...