Είσαι Single; Άρα δεν έχεις σχέση με τον λάθος άνθρωπο…

0

της Βίκυς Τσώκου,
Sex and the City, η Charlotte και η Carrie περπατάνε στο δρόμο, τρώγοντας γιαούρτι ή παγωτό (μάλλον γιαούρτι, γιατί παγωτό τρώνε στην Αμερική μόνο όταν είναι στενοχωρημένες) όπου…

η Carrie γκρινιάζει λέγοντας πόσο εκνευριστικό είναι να είσαι γυναίκα και να είσαι single. Μετά, λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον :  «δεν έχω δει καμία ευχαριστήρια κάρτα που να γράφει ‘Συγχαρητήρια, δεν είστε παντρεμένες με τον λάθος άνθρωπο’.

Πράγματι είναι αλήθεια, γιατί θα μπορούσες να είσαι και σε χειρότερη μοίρα. Φαντάσου να ήσουν ακόμη παντρεμένη ή να είχες παντρευτεί τον λάθος άνθρωπο…

Μπορεί να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και να μην τα βάζεις μαζί του επειδή δεν αισθάνεσαι καλά που δεν έχεις κάποιον σύντροφο, ακόμη.

Δες το και αλλιώς : αυτήν την στιγμή αποφασίζεις να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από  οποιονδήποτε δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη. Μα τι ωραίο δώρο προς τον εαυτό σου!

Ναι, γιατί πραγματικά είναι δώρο η συνειδητοποίηση ότι κανείς δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη και θα ήταν λάθος να έχεις τέτοια απαίτηση από κάποιον. Θα ήταν μάλιστα και εγωιστικό να τοποθετείς την ευτυχία σου στα χέρια κάποιου άλλου και να τον καθιστάς υπεύθυνο για κάθε μίζερη στιγμή που μπορεί να περνάς. Ναι, τότε πραγματικά θα έχεις παντρευτεί τον λάθος άνθρωπο , γιατί κανείς δεν έχει γεννηθεί για να μας κάνει ευτυχισμένες.

Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση, και όποιος έρθει θα έρθει ενισχυτικά.

Αυτή η στιγμή που είσαι single είναι πολύ σημαντικό  να μάθεις καλά τον εαυτό σου,  να δεις ακριβώς τι θέλεις από μια σχέση και το πιο βασικό, τον λόγο που  θέλεις να έχεις μια σχέση. Είναι πραγματικά ευλογία και χαρά διότι και πάλι λέω, δεν είσαι παντρεμένη με τον λάθος άνθρωπο. Έχεις όλον τον χρόνο να βρεις τον σωστό. Αλλά πρόσεχε, μην ζητάς κάποιον ο οποίος θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Να αναζητάς κάποιον με τον οποίο θα  ταιριάζετε καλά. Κάποιον που να έχετε τις ίδιες αξίες, να θέλετε τα ίδια πράγματα από τη ζωή και να βλέπετε τον κόσμο από την ίδια οπτική γωνία.  Τότε θα έχεις παντρευτεί τον σωστό άνθρωπο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...