H«ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους Παραολυμπιονίκεςτου Ρίο

0

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» σε μια σεμνή τελετήτίμησε 25 εκλεκτά μέλη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, αθλητές και αθλήτριες που κέρδισαν χρυσά,  αργυρά και χάλκινα μετάλλια και κατατάχτηκαν σε πολύ ψηλές θέσεις στο άθλημά τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, καθώς και τους προπονητές τους.

Η εκδήλωση προς τιμήν των Παραολυμπιονικώνπραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και άρχισε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς από τους νέους και τις νέες τουΟμίλου Βρακοφόρων Κρήτης, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται στην Αθήνα για να ευχηθούν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Καλές Γιορτές» και «Καλή Ανάρρωση» και για να τους εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τους Βρακοφόρους για την παρουσία τους στο Νοσοκομείο και για τη χαρά που δίνουν σε όλους με τους λεβέντικους χορούς και τις μαντινάδες τους και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης απένειμε σε όλα τα μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων το Μετάλλιο Υποστήριξης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στον Πρόεδρό τους,τον κύριο Στέλιο Κιαγιαδάκη, την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου, λέγοντας: «Είστε  οι εκφραστές της μακρόχρονης παράδοσης και της λεβεντιάς της Κρήτης και κάθε φορά που σας συναντώ αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη ως Ελληνίδα, όχι μόνο λόγω των άρρηκτων δεσμών της οικογένειάς μου με το ηρωικό σας νησί, αλλά γιατί πραγματικά σας θαυμάζω».

Ο κύριος Κιαγιαδάκης την ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή που κάνει στον ίδιο και στον Όμιλο των Βρακοφόρων και αφιέρωσε στους Παραολυμπιονίκες μια υπέροχη μαντινάδα:

Πουλί που είναι δυνατό κι αντέχει και στον πόνο

μπορεί στον ουρανό να βγει με μια φτερούγα μόνο!

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Στέλιος Κιαγιαδάκης και η εγγονή του.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Στέλιος Κιαγιαδάκης και η εγγονή του.

Ακολούθησε η προβολή ενός μικρού φιλμ με σημαντικά στιγμιότυπα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα καιη κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, απευθυνόμενη στους Παραολυμπιονίκες είπε: «Υποκλινόμαστε μπροστά στους μεγάλους ήρωες της Ελλάδας. Υποκλινόμαστε μπροστά στη δύναμη της ψυχής σας, στην πίστη σας, στο όραμά σας, στο θάρρος σας, στο κουράγιο σας, στην αξιοπρέπειά σας, στο ήθος σας! Υποκλινόμαστε μπροστά στο μήνυμα της ελπίδας που στέλνετε στην κοινωνία μας, και κυρίως στη νέα γενιά, μέσα από τον προσωπικό σας αγώνα, τις διακρίσεις σας και την καθημερινή, διαρκή, επίπονη, επίμονη και ακούραστη προσπάθειά σας να υπερβείτε τον εαυτό σας, να αναμετρηθείτε με άξιους αντιπάλους, να  αγγίξετε και να κατακτήσετε την αριστεία μέσα από τον πρωταθλητισμό σας. Δείξατε με το παράδειγμά σας ότι η δύναμη του ανθρώπου δεν έχει όρια, παρά μόνο αυτά που ορθώνει κανείς μόνος του. Και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτό. Σας ευχαριστούμε που με προσωπικές, πολλές φορές, θυσίες ακολουθήσατε αυτή την πορεία προς την κορυφή. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ τιμά στο πρόσωπό σας τα υπέρτατα σύμβολα της δύναμης και της θέλησης που στον αγώνα των παιδιών ενάντια στον καρκίνο αποτελούν πηγή έμπνευσης και θάρρους. Η διάκρισή σας έγινε για τους μικρούς μας ασθενείς φάρος που ακτινοβολεί προς μια κατεύθυνση. Αυτή της πίστης και της επίμονης μάχης για τη νίκη. Εκ μέρους των μελών του Συλλόγου μας, των παιδιών και των οικογενειών της ΕΛΠΙΔΑΣ, του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού θα ήθελα νασας μεταφέρω ένα μεγάλο ”ευχαριστώ”  και ένα μεγάλο  ”μπράβο”».

Εν συνεχεία ακολούθησε η απονομή των Τιμητικών Πλακετών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κύριο Γιώργο Φουντουλάκη και στους Παραολυμπιονίκες, ενώ το αστέρι της ομάδας των Παραολυμπιονικώντοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου για να θυμίζει για πάντα τους άθλους των ηρωικών αθλητών.

pan_0204

Οι Παραολυμπιονίκες που τιμήθηκαν ήταν οι:

 1. Σε Ζον Φερνάντες, Χρυσό μετάλλιο στη Σφαιροβολία κατηγορίας F53
 2. Παύλος Μάμαλος, Χρυσό μετάλλιο στην Άρση Βαρών σε πάγκο στην κατηγορία των -107κ.
 3. Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Ασημένιο μετάλλιο στην Ξιφασκία με αμαξίδιο στο Ατομικό της Σπάθης και 4η θέση στο Ομαδικό της Σπάθης
 4. Γρηγόρης Πολυχρονίδηςμε αθλητικό βοηθό την Κατερίνα Πατρώνη, Ασημένιο μετάλλιο στο Boccia στο Ατομικό της BC3 και Χάλκινο μετάλλιο στα Ζευγάρια της BC3
 5. Νικόλαος Πανανόςμε αθλητικό βοηθό τον Αντρέα Κεραμίδα, Χάλκινο μετάλλιο στο Boccia στα Ζευγάρια της BC3
 6. Άννα Ντένταμε αθλητικό βοηθό την Χριστίνα Ντέντα, Χάλκινο μετάλλιο στο Boccia στα Ζευγάρια της BC3
 7. Δήμητρα Κοροκίδα, Χάλκινο μετάλλιο στη Σφαιροβολία κατηγορίας F53
 8. Βασίλειος Ντούνης, 4η θέση στην Ξιφασκία με αμαξίδιο στο Ατομικό της Σπάθης και 4η θέση στο Ομαδικό της Σπάθης
 9. Κωνσταντίνος Δήμου, 4η θέση στην Άρση Βαρών σε πάγκο στην κατηγορία των +107κ.
 10. Χρήστος-Αλέξανδρος Ταμπαξής, 4η θέση στην Κολύμβηση στα 50μ. Ύπτιο και τα 100μ. Ύπτιο της S1
 11. ΚωνσταντίνΒέλτσι, 5η θέση στον Στίβο στα 4×100μ. της Τ42-47
 12. Ιωάννης Σεβδικαλής, 5η θέση στον Στίβο στα 4×100μ. της Τ42-47
 13. Νικόλαος Γονιός, 5η θέση στον Στίβο στην Κορίνα κατηγορίας F32
 14. Αλεξάνδρα-Άλκηστις Σταματοπούλου-Γκιάτη, 5η θέση στην Κολύμβηση στα 4×50μ. Ελεύθερο, 5η στα 50μ. Ύπτιο και 6η στα 100μ. Ελεύθερο της κατηγορίας S3
 15. Αριστείδης Μακροδημήτρης, 6η θέση στην Κολύμβηση στα 200μ. Ελεύθερο, 7η στα 50μ. Ύπτιο και 8η στα 100μ. Ύπτιο της κατηγορίας S2
 16. Χρήστος Καπέλλας, 7η θέση στον Στίβο στο Άλμα εις Μήκος της Τ44
 17. Ιωάννης Κωστάκης, 7η θέση στην Κολύμβηση στα 50μ. Πρόσθιο, στα 50μ. Ελεύθερο και στα 200μ. Ελεύθερο της κατηγορίας S3
 18. Βασίλης Χριστοφόρου, 7η θέση στην Ιστιοπλοΐα στο Sonar
 19. Θεόδωρος Αλεξάς, 7η θέση στην Ιστιοπλοΐα στο Sonar
 20. Ανάργυρος Νοτάρογλου, 7η θέση στην Ιστιοπλοΐα στο Sonar
 21. Παναγιώτης Προκόπιος Σουλάνηςμε αθλητικό βοηθό την Ελένη Καλογεροπούλου, 8η θέση στο Boccia στο Ατομικό της BC1
 22. Σπύρος Βασδέκης, Εθνικός Προπονητής Στίβου Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής «ΡΙΟ 2016»
 23. Ελένη Ανουσάκη, Εθνική Προπονήτρια Στίβου Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής «ΡΙΟ 2016»
 24. Δημήτρης Κάζαγλης, Εθνικός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής «ΡΙΟ 2016»
 25. Στυλιανός Σωτηρίου, Προπονητής Ιστιοπλοΐας Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής «ΡΙΟ 2016»
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Φουντουλάκης.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Φουντουλάκης.

Ο κύριος Φουντουλάκης και οι Παραολυμπιονίκες συγκινημένοι ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που τους κάνει, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το «τεράστιο» όπως το χαρακτήρισαν κοινωνικό της έργο και δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν σ’ αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παραολυμπιονίκες μοίρασαν δώρα και αυτόγραφα στα παιδιά, ενώ οι χορευτές και οι μουσικοί του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης επισκέφτηκαν τα παιδιά σε όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου όπου είπαν τα κάλαντα και χόρεψαν τους λεβέντικους χορούς τους.

Η Έφη Βλάμη, ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και πρωταθλήτρια Ελλάδος στη ξιφασκία με αμαξίδιο για 6η φορά φέτος, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Παραολυμπιονίκηςστη ξιφασκία με αμαξίδιοΒαίληςΝτούνης.
Η Έφη Βλάμη, ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και πρωταθλήτρια Ελλάδος στη ξιφασκία με αμαξίδιο για 6η φορά φέτος, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Παραολυμπιονίκηςστη ξιφασκία με αμαξίδιοΒαίληςΝτούνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, κυρία Άννα Ζωηρού, μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», οι κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου,Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττακαι Ρίτα Μωραϊτακή Πικρού, μητέρες πολλών αθλητών, καθώς και παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, μαζί με τους γονείς τους.