Gastronomy Tuesdays στο Athénée με καλεσμένο τον cosmopolitan chef Γιάννη Κιόρογλου

0

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chef που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

 

Ο πέμπτος καλεσμένος chef που υποδέχεται το Gastronomy Tuesdays” είναι ο Γιάννης Κιόρογλου την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Ο Γιάννης Κιόρογλου μεγάλωσε στο Περιστέρι και σπούδασε στη σχολή μαγειρικής Le Monde στην Αθήνα.

Το 2013, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite στις Κάννες Γαλλίας, όπου η απροσποίητη μεσογειακή του κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Για το Γιάννη, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και απαιτεί απόλυτη πειθαρχία – αλλά και τέχνη. Η άρτια τεχνική του και η αγάπη του για τις αυθεντικές γεύσεις τον συνοδεύουν σε κάθε καινούριο του project.

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive /Consultant Chef με τα εστιατόρια La GuériteRestaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), LaGuérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant/ Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria ParisRestaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurantστο Σαν Τρόπε Γαλλίας και το Shellona GreekRestaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

 

 

MENU

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Pissaladierè

Ρευστή Ελληνική Σαλάτα

Καρότα baby, gel από μανταρίνι ,κύμινο

Πίτα pizza style

 

1ο ΠΙΑΤΟ

Βιτέλο «ταραμάτο»

 

2ο ΠΙΑΤΟ

Τραγανό λαβράκι με σάλτσα από σπανακόρυζο

 

3ο ΠΙΑΤΟ

Μοσχάρι, υφές αγκινάρας Ιερουσαλήμ, βούτυρο Café de Paris

 

ΠΡΩΤΟ ΓΛΥΚΟ

Citron Amalfi

 

ΓΛΥΚΟ

Ραβανί, yuzu, ανανάς, κόλιανδρος και πιπεριέςSichuan

 

 

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα

Κρατήσεις: 210 3251430

 

https://www.facebook.com/atheneeathens/

https://www.instagram.com/atheneeathens/