Gastronomy Tuesdays στο Athénée με καλεσμένο το Βασίλη Μουρατίδη

0

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

Ο δεύτερος καλεσμένος chef που υποδέχεται το  Gastronomy Tuesdays” είναι ο Βασίλης Μουρατίδης  την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Ο Βασίλης Μουρατίδης δεν ονειρευόταν να γίνει σεφ. Οι συγκυρίες το έφεραν να σπουδάσει μαγειρική. Αλλά, κακά τα ψέματα, από τη στοιχειώδη σχολή μαγειρικής μέχρι να γίνεις executive chef σε μια κουζίνα υψηλής γαστρονομίας προϋποθέτει σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θητεία σε αξιόλογες κουζίνες.

 

Ο Βασίλης Μουρατίδης τα έχει στο ενεργητικό του και τα τρία. Δεν έχασε χρόνο σε κοινές κουζίνες. Δούλεψε από την αρχή της καριέρας του σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού απ’ όπου πήρε πολύτιμες εμπειρίες, όπως τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3*Michelin).

 

Από το 2010 τον συναντάμε στο κοσμοπολίτικοSquirrel του πολυτελούς ξενοδοχείου Δανάη στη Χαλκιδική να παραδίδει μαθήματα υψηλής γαστρονομίας, αρχικά με chef τον Hervé Pronzatoκαι στη συνέχεια ως επικεφαλής, συλλέγοντας βραβεία και διακρίσεις.

 

Chef Βασίλης Μουρατίδης

Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Ώρα 9μμ

 

 

 Menu  Degustation

 

WELCOME

Smoked eel, curcuma, beetroot

 

1o ΠΙΑΤΟ

Mackerel, yuzu, sesame, black garlic

Wine pairing: Albert Bichot Vieilles vignes de Chardonnay

 

2o ΠΙΑΤΟ

Foie gras, popcorn, orange, tea

 

3o ΠΙΑΤΟ

Sea bass, banana, potato, white truffle

Wine pairing: Gustaveο Lorentz Riesling cuvee Particuliere

 

4o ΠΙΑΤΟ

Pigeon, onion, licorice, hazelnuts

Wine pairing: Vieti Langhe Nebbiolo Perbacco

 

ΓΛYKO

Citrus, almond, blood orange

Wine pairing: Lost Lake distillery Μαλαγουζιά

 

 

 

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα

Κρατήσεις: 210 3251430

https://www.facebook.com/atheneeathens

https://www.instagram.com/athenee_athenee