5ος Διαγωνισμός Υποτροφιών για το ACT & Ημέρα Ενημέρωσης

0

 

5ος Διαγωνισμός Υποτροφιών ΑCT- American College of Thessaloniki
5-6 Σεπτεμβρίου 2016
Εξετάσεις σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βόλο και Λάρισα
&
Ημέρα Ενημέρωσης
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, 19:00, ACT

Δεκατρείς (13) πλήρεις υποτροφίες προσφέρει για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το ACT – American College of Thessaloniki, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια. Η απονομή των υποτροφιών θα γίνει κατόπιν εξετάσεων που θα διενεργηθούν στη Θεσσαλονίκη (5/9, 18:00, ACT), στη Λάρισα (6/9, 11:00, Divani Palace Larissa), Βόλο (6/9, 18:00, Domotel Xenia Volos), και Βέροια (6/9, 11:00, Ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον”)

Συγκεκριμένα το ACT προσφέρει οκτώ (8) πλήρεις υποτροφίες για πτυχιακές σπουδές (Bachelor’s) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration), Πληροφορική (Computer Science / Business Computing), Αγγλική Φιλολογία (English: Language & Literature / Communication & New Media) και Διεθνείς Σχέσεις (International Relations). Επίσης προσφέρει πέντε (5) πλήρεις υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα, Master in Business Administration (MBA) και MS in Hospitality & Tourism Management.

Σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών θα δοθεί επιπλέον σε υποψήφιους με υψηλή βαθμολογία. Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε μία ηλεκτρονική εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, πολλαπλής επιλογής, η οποία θα διαρκέσει 2 ώρες. Η εξέταση θα είναι στα Ελληνικά και δεν χρειάζεται προετοιμασία (Για περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής www.act.edu/competition5)

Ημέρα Ενημέρωσης στο ACT

Με την ευκαιρία των εξετάσεων υποτροφιών στη Θεσσαλονίκη το ACT διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στις εγκαταστάσεις του Ημέρα Ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, οι ευκαιρίες σπουδών μέσω της συνεργασίας του με 50 κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού, και οι δυνατότητες αξιοποίησης των αναγνωρισμένων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη πτυχίων του.

Παράλληλα θα δοθούν πληροφορίες για τα προγράμματα υποτροφιών του ACT και τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης όπως για φοιτητές που διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης και αποφοίτους Λυκείου με βαθμό απολυτηρίου μεγαλύτερο του 17.

Η Ημέρα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στο campus του ACT, που διακρίνεται από τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των αμερικανικών πανεπιστημίων – το 50% των σπουδαστών του προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ το ίδρυμα αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για φοιτητές από τις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος Study Abroad.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τις εξετάσεις υποτροφιών και την Ημέρα Ενημέρωσης: τηλ. 2310 398 398, 2310 398 389

www.act.eduACT Bissell Library 1a
Λίγα λόγια για το ACT

Το ACT – American College of Thessaloniki είναι ένα η κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Το ACT είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας.
To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του οδηγεί σε πτυχία Bachelor’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (4 ειδικότητες), στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (Business Computing), στις Διεθνείς Σχέσεις και στην Αγγλική Φιλολογία & Νέα Μέσα (2 ειδικότητες). Το ACT προσφέρει επίσης ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με κατευθύνσεις στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, στην Επιχειρηματικότητα, τη Διοίκηση, το Μάρκετινγκ και το Digital (Ψηφιακό) Μάρκετινγκ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκινά νέα σειρά ακαδημαϊκών προγραμμάτων στον Τουρισμό & τη Φιλοξενία σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Το ACT συνεργάζεται με 50 κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης και αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές μέσω του προγράμματος Study Abroad.
Το ACT προσφέρει επίσης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών με βάση όχι μόνο την οικονομική ανάγκη αλλά και τις επιδόσεις των υποψηφίων.
www.act.eduACT Bissell LibraryACTaACT Campus new a