Φακές σούπα

0

ΥΛΙΚΑ
-250 Γραμ. φακές
-1 Κρεμμύδι μεγάλο ξερό øιλοκομμένο
-3 Σκελίδες σκόρδο
-2 Φύλλα δάφνης
-3 Κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
-1 Καρότο χοντροκομμένο
-1 Μικρό φλιτζάνι λευκό κρασί
-1 Μεγάλο φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από την προηγουμένη νύχτα τις φακές στο νερό, εάν οι φακές που πήραμε δεν είναι βραστερές, και τις αφήνουμε να μουλιάσουν (για να γίνουν πιο βραστερές).
Την επομένη τις ξεπλένουμε καλά.
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στην κατσαρόλα (εκτός από το αλάτι) με
τόσο νερό ώστε να είναι σούπα.
Βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.
Σε τρία τέταρτα ελέγχουμε και εάν χρειάζεται νερό, συμπληρώνουμε.
Προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
Μετά από πέντε με δέκα λεπτά δοκιμάζουμε και εάν το φαγητό έβρασε, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Εάν θέλουμε χυλωμένο το ζουμί της σούπας μας, λιώνουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι σε μισό φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Comments are closed.