Τips για εύκολο(οk,ευκολότερο)σιδέρωμα

0

Σάββατο πρωί και αντί να σκέφτεστε παραλίες,καφέδες με την κολλητή,βόλτες στα μαγαζιά εσείς κοιτάτε με απόγνωστη την…στοίβα με τα ασιδέρωτα που σχεδόν,όχι σας καλέι αλλά “ουρλιάζει”για να σιδερωθεί??Κορίτσια,μην στεναχωριέστε,το Lady’s Life είναι εδώ και θα σας λύσει τα χέρια εύκολα-ok,ευκολότερα-απο το συνηθισμένο ώστε να χαρείτε το Σάββατο σας όπως ακριβώς σας αξίζει!

Με αφορμή τις….τσαλακωμένες κουρτίνες που χθές έγιναν viral στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου,εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτό να σας συμβεί στις δικές σας,έστω και πιο…οικονομικές κουρτίνες αλλά και ρουχαλάκια με τα σωτήρια αυτά tips!

0000

1. Δεν χρειάζονται όλα τα ρούχα σιδέρωμα. Πολλά από αυτά μπορούν να κρεμαστούν στη ντουλάπα, αφού έχουν στεγνώσει στην απλώστρα,τσάμπα θα βασανιζόμαστε??
2. Δίνετε προσοχή σε ιδιαίτερα υφάσματα που εξορισμού δεν σιδερώνονται και αφήστε τα στην ησυχία τους!
3. Η χρήση μαλακτικού στο πλύσιμο διευκολύνει το σιδέρωμα και φυσικά τα κάνει μοσχοβολιστά!
4. Τα νέας γενιάς σίδερα έχουν φωτεινή ένδειξη που σας ειδοποιεί για το πότε το σίδερο έχει τη σωστή θερμοκρασία για να σιδερώσετε άρα μην ξεκινήσετε πριν αυτό ανάψει!
5. Για να μην αλλάζετε συνεχώς θερμοκρασίες στο σίδερο, ανάλογα με τις «ανάγκες» του κάθε ρούχου, χωρίστε από πριν τα ρούχα σε στοίβες (π.χ. βαμβακερά, λινά, συνθετικά) και ξεκινήστε να σιδερώνετε αυτά που απαιτούν χαμηλότερο θερμοκρασία.
6. Αποφύγετε να ακουμπάτε το σίδερο σε αιχμηρά αντικείμενα, π.χ. κουμπιά ή φερμουάρ γιατί καταστρέφεται/
7. Σιδερώνετε τα ρούχα κατά προτίμηση από την ανάποδη, για να αποφύγετε τη «γυαλάδα» (ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα ρούχα). Στα ευαίσθητα υφάσματα που επιδέχονται σιδέρωμα προτιμήστε να ακουμπάτε από πάνω ένα πανί (π.χ. μία καθαρή μαξιλαροθήκη), για να μην ακουμπά το σίδερο απευθείας σε αυτά.
Και στα δύσκολα τώρα γιατί τα σεντόνια/t-shirts και πετσέτες είναι εξ ορισμού τα αγαπημένα μας-
Για το παντελόνι-Ξεκινήστε από τη μέση του παντελονιού, τις τσέπες, το εσωτερικό του φερμουάρ, τις ραφές και τα στριφώματα. Στη συνέχεια απλώστε το παντελόνι κατά μήκος επάνω στη σιδερώστρα, με τα δύο μπατζάκια ενωμένα το ένα πάνω στο άλλο και ισιώστε προσεκτικά τις ζάρες με τα χέρια σας. Έπειτα, σηκώστε το ένα μπατζάκι, ακουμπήστε το στο πάνω μέρος του παντελονιού για να μείνει το κάτω μπατζάκι ελεύθερο και σιδερώστε το κάτω, ξεκινώντας από το στρίφωμα προς τον καβάλο. Αμέσως μετά γυρίστε το μπατζάκι από την ανάποδη και κάνετε το ίδιο και για τόσο εκνευριστικά πουκάμισα-Ξεκινήστε να σιδερώνετε το πουκάμισο από το κολάρο, πρώτα τη μέσα μεριά και μετά την έξω. Μετά κάνετε το ίδιο με τις μανσέτες. Στη συνέχεια, αφού ισιώσετε το ύφασμα με τα χέρια σας, σιδερώστε ένα-ένα τα μανίκια, ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της μανσέτας και συνεχίζοντας προς την εξωτερική πλευρά.Συνεχίστε απλώνοντας το πουκάμισο στη μύτη της σιδερώστρας, «φορώντας» τους ώμους εναλλάξ για να σιδερωθούν ομοιόμορφα και ολοκληρώστε με το κύριο μέρος του πουκαμίσου, το οποίο θα «κυλάτε» διαδοχικά πάνω στη σιδερώστρα, δίνοντας προσοχή στις ραφές.

 

00