Τυροπιτάκια σε 5’

0

Είναι η καλύτερη ζύμη τυρόπιτας που έχετε φάει!!!! Πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! Είναι πολλές οι φορές που θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο και γευστικό ή για να το πάρουν τα παιδιά στο σχολείο ή να γεμίσω σακουλάκι για το γραφείο.Με αγνά υλικά που έχουμε στο σπίτι, υγιεινά και νόστιμα, τα τυροπιτάκια θα είναι έτοιμα για ψήσιμο σε 5 λεπτά. Η ζύμη τους θα θρυμματίζεται, τραγανή όπως η κουρού χωρίς να χρειαστούμε πολύπλοκες διαδικασίες, ζυμώματα και άπειρο χρόνο…

Για τη ζύμη :
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
230γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία σώματος
220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό μεγάλο
1 κ.γ. ζάχαρη
Μια πρέζα Αλάτι κοπανισμένο με γλυκάνισο
Για τη γέμιση :
40 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. φέτα
150 ml γάλα χλιαρό
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
2 αβγά
Κρόκος διαλυμένος σε ελάχιστο νερό για επάλειψη

Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (όχι λιωμένο) και με τα δάχτυλα δημιουργούμε ψίχουλα (αλεύρι+βούτυρο). Προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο και το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι με το γλυκάνισο.
Ετοιμάζουμε και τη γέμιση. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και καβουρντίζουμε ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να σφίξει αρκετά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε μαζί με το ρεγκάτο στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά σχήματα με τη ζύμη μας και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώνουμε και κλείνουμε καλά στις άκρες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, ενώ τα αλείφουμε με έναν κρόκο χτυπημένο με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c για 25-30 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές της Αρετής Μουλακάκη στο www.mastercook.gr

 

 

Comments are closed.