Τυλιχτή κολοκυθόπιτα

0

Υλικά
Κολοκύθα (περίπου 1 1/2 κιλό)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

2-3 αυγά
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Για το φύλλο
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό, όσο πάρει

Πλάθουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε 2-3
ώρες, για να ανοίγει καλά το φύλλο με τον πλάστη. Η ζύμη γίνεται 8 έως 9
φύλλα.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την τρίβουμε στον τρίφτη και την
τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι πατώντας τη για να φύγουν τα υγρά της.
Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι
να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, λίγη
κανέλα και το γαρίφαλο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αναμειχθούν
όλα τα υλικά. Αφού κρυώσει βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ένα-ένα τα φύλλα. Τοποθετούμε στην άκρη του
φύλλου γέμιση και το τυλίγουμε ρολό. Όταν τελειώσουμε όλα τα φύλλα,
τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο
αυγό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ηλιέλαιο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C για 45-60 λεπτά.
Τρώγεται πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Εάν θέλουμε να
γίνει γλύκισμα τη σιροπιάζουμε, αφού κρυώσει η πίτα. Το σιρόπι θα πρέπει να
είναι ζεστό. Οι αναλογίες για το σιρόπι είναι 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ποτήρια
νερό και φλούδα από ένα λεμόνι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...