Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark»…

0

Ποιος να φανταζόταν πως ο αχινός θα έβρισκε το τέλειο ταίρι στο γαμοπίλαφο; Ο βραβευμένος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης παρουσιάζει την τολμηρή κουζίνα του στη 1/3, στο 2ο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που οργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark». Κλείστε θέση!

To «Elia’s» έχει ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας στη Σκιάθο

Ο Νικόλας Σταυρακάκης είναι ο σεφ που έφερε στη Σκιάθο το πρώτο της Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Το γαστρονομικό του ύφος συνδυάζει όμορφα χαρακτηριστικές πρώτες ύλες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, αλλά και τη Σκιάθο με γιαπωνέζικες τεχνικές κι εδέσματα, δημιουργώντας μια fusion κομψή ελληνική κουζίνα. Στο «Elia’s» ο νεαρός σεφ βρήκε το ιδανικό περιβάλλον και τη στήριξη για να ξεδιπλώσει τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Πρόκειται για το πιο όμορφο εστιατόριο της Σκιάθου, προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού, όχι μόνο χάρη στο γαστρονομικό του ενδιαφέρον αλλά και στη ρομαντική του αύρα, καθώς βρίσκεται μέσα στους ολάνθιστους κήπους του ξενοδοχείου «Mandraki Village Boutique Hotel».

Νικόλας Σταυρακάκης

Τώρα ο σεφ θα μεταφέρει σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας τα χρώματα και τα αρώματα της ανοιξιάτικης Σκιάθου. Κεντρικό στο μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» το signature πιάτο του σεφ, το ramen με ελληνικό γύρο. Και αν αυτό παραξενεύει κάποιους, ο ίδιος δηλώνει πως η κουζίνα του είναι μια multi προσέγγιση με ελληνική ματιά. Και αυτό είναι φυσικό. Ο Νικόλας Σταυρακάκης μπορεί να θεωρηθεί πολίτης του κόσμου, καθώς έχει επιλέξει να βρεθεί στις μεγαλύτερες γαστρονομικές πρωτεύουσες και να θητεύσει δίπλα σε μεγάλους σεφ.

Η κομψή σάλα του «Ark», όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ.

Από τους σημαντικότερους σταθμούς του υπήρξαν το διάσημο «Carlton» του St. Moritz, όπου ήρθε σε επαφή με τη γαλλική και την ελβετική κουζίνα, το «Noma» στην Κοπεγχάγη δίπλα στον νεωτερικό σεφ René Redzepi και το «Dos Palillos» του Albert Raurich, πρώην head chef του «Εl Bulli», στη Βαρκελώνη. Η πρόσκληση να αναλάβει ένα μαγειρικό project στη Νέα Υόρκη ήταν η αφετηρία για την πραγμα­τοποίηση του μεγάλου του ονείρου­. Ακολούθησαν το Λονδίνο και η Εσθονία, όπου εμπλούτισε τη μαγειρική του με ακόμη περισσότερο συναίσθημα και γευστικό βάθος.

Στα πιάτα του «Elia’s» το fusion συναντά το τοπικό

Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε στο «Elia’s», όπου ξεκίνησε να συνθέτει τολμηρά τις γεύσεις της Κρήτης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Σκιάθου με τις κουζίνες του κόσμου, με αποτέλεσμα μια αισθαντική αλλά βαθιά νόστιμη κουζίνα, που σίγουρα θα θυμάται για καιρό όποιος τυχερός την έχει απολαύσει.

Άρτεμη Τζίτζη
athinorama.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...