Το Drama Club του Κολλεγίου Ανατόλια ανεβάζει το μιούζικαλ «Spamalot”

0

Το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ανεβάζει το μιούζικαλ “Spamalot” στις 24, 25, 26 Φεβρουαρίου και 3, 4, 5 Μαρτίου, στις 9:00 μ.μ., στο θέατρο Raphael του Κολλεγίου Ανατόλια. Το μιούζικαλ βασίζεται στην πασίγνωστη κωμωδία των Μόντυ Πάιθονς “Monty Python and the Holy Grail” και τα τραγούδια είναι των Eric Idle και John DuPrez.

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική, αναρχική παρωδία του μύθου του βασιλιά  Αρθούρου, όπως τη φαντάστηκαν οι Βρετανοί κωμικοί. Ο βασιλιάς Αρθούρος, ένας θρυλικός ήρωας, που προσωποποίησε το συλλογικό όνειρο της ενοποιημένης Βρετανίας και καθιέρωσε τον Χριστιανισμό στα βρετανικά νησιά, τριγυρνά τη χώρα στρατολογώντας ιππότες για το παλάτι του Κάμελοτ. Στο πλάι του η «Κυρά της Λίμνης», ο πιστός του υπηρέτης Πάτσυ και το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ. Όταν τα καταφέρει, ο Θεός του αναθέτει μια δεύτερη δοκιμασία: να αναζητήσει το Ιερό Δισκοπότηρο, το ποτήρι του Χριστού στο Μυστικό Δείπνο.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 2005 στο Μπρόντγουεϊ σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς και απέσπασε τρία βραβεία Τόνυ, μεταξύ των οποίων αυτό του καλύτερου μιούζικαλ.

Στη φετινή παράσταση του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχουν 25 ηθοποιοί και εξαμελής μπάντα που παίζει ζωντανά τα τραγούδια του έργου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σύμβουλος-καθηγητής Άγγελος Κλωνάρης, τη μουσική διδασκαλία η  Όλγα Στέφα και ο Τάσος Κορκόβελος, σκηνικά και κοστούμια η Χριστίνα Δουρής, ενώ οι χορογραφίες είναι της Ιωάννας Μήτσικα.

Πρεμιέρα  24 Φεβρουαρίου 2017, 9 μ.μ.

Κολλέγιο Ανατόλια, θέατρο Raphael Hall