Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, δημιουργώντας μια πολυδιάστατη πλατφόρμα από δράσεις που φέρνουν τις οπτικοακουστικές τεχνολογίες αιχμής κοντά στο ευρύ κοινό, αλλά και στους ειδικούς, στους φοιτητές, στους νέους και στα παιδιά.

Το διήμερο αυτό, το Μέγαρο θα γεμίσει από ακουστικές και οπτικές εμπειρίες που θα καλύψουν τους περισσότερους χώρους του νέου κτηρίου, από την κεντρική είσοδο, τις κεντρικές σκάλες, τις Αίθουσες Banquet και Αλεξάνδρα Τριάντη, την MC3, τον Νέο Εκθεσιακό Χώρο μέχρι τις Αίθουσες Συνεδρίων 1, 2, 4, 7. Εκεί θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, ειδικά εργαστήρια, ομιλίες και masterclasses.

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τουΚύκλου Γέφυρες (Γέφυρες Τεχνών) που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΜΜΑ με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ) και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το διήμερο πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και με τη χορηγία της COSMOTE.

Μέσα από αυτό το εντυπωσιακό μπαράζ ήχου και εικόνας, το Μέγαρο στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού-σημείου αναφοράς για τις σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές τέχνες, στην ανάδειξη της συνέργειας τέχνης και επιστήμης καθώς και στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας και μιας πολυεπίπεδης δημιουργίας στον ελληνικό ψηφιακό χώρο.

20/5 και 21/5

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα