Το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ οργανώνει δύο δράσεις για μικρούς και μεγάλους

0

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 17:30
Πρόκειται για μία χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική αφήγηση για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών με τους συνοδούς τους. Ο μουσικός Δημήτρης Βαρελάς και η ηθοποιός Μάρω Παπαδοπούλου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη διασκευή της γνωστής «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Καρόλου Ντίκενς, σε μορφή ζωντανού μουσικού αφηγήματος. Η ιστορία αφορά τον σπαγκοραμμένο Σκρουτζ, που αλλάζει τη ζωή του μια χριστουγεννιάτικη νύχτα.

Γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, με ελληνικούς πρωτότυπους στίχους, μουσικά μοτίβα γραμμένα για την αφήγηση, ηχητικά εφέ και τραγούδια ερμηνευμένα ζωντανά δημιουργούν ένα ηχητικό σκηνικό και «ντύνουν» την ιστορία. Σε μία εποχή που κατακλύζεται από τη δύναμη της εικόνας, οι συντελεστές της παράστασης έχουν σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της αφήγησης και της μουσικής, δίνοντας τον κύριο λόγο στην ακρόαση και τη φαντασία.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 17:00
Προβολή της σπουδαίας ταινίας «Καλά Χριστούγεννα» (“Joyeux Noël”) (2005, 110 λ.), του Κριστιάν Καριόν και χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες. Χριστούγεννα του 1914, οι επιχειρήσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν καθηλώσει στρατεύματα από τη Γαλλία, της Γερμανία και τη Σκωτία στα χαρακώματα. Η δύναμη της μουσικής, η ανθρώπινη ευαισθησία, η ανάγκη για αγάπη και ζεστασιά θα οδηγήσει ορκισμένους εχθρούς σε μια «Άγια Νύχτα» κατάπαυσης του πυρός, σε μια αχτίδα ελπίδας, πως το αύριο θα τους βρει μακριά από το μέτωπο, στο σπίτι τους, στη ζεστασιά της ειρήνης.

Info
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 341 8051