….του Οφιούχου το μπέρδεμα

0

Για άλλη μία φορά ακούσαμε τους αστρονόμους να υποστηρίζουν την ύπαρξη 13ου αστερισμού, του αστερισμού του Οφιούχου και να γίνεται ντόρος και σύγχυση γύρα από τα Ζώδια και μάλιστα να υπάρχουν και εκ νέου ημερομηνίες για το κάθε Ζώδιο καθώς συμπεριέλαβαν στον Ζωδιακό και ύπαρξη 13(!) Ζωδίου.Πολύς ντόρος για το τίποτε αγαπητές φίλες καθώς άλλο είναι οι αστερισμοί και άλλο ο Ζωδιακός και τα Ζώδια αυτού.

Αστερισμοί είναι τα αυθαίρετα τμήματα στον ουράνιο θόλο που περιέχουν σχηματισμούς ουράνιων σωμάτων, ενώ αντιθέτως τα Ζώδια είναι τα 12 τμήματα του νοητού κύκλου της έλλειψης, όπου στον Ζωδιακό κινούνται οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, όπως και της κίνησης της Γης του πλανήτη μας στην περιφορά τους γύρω από τον Ζωοδότη Ήλιο.

000000000000000000000000000

Στο Ζωδιακό που επαναλαμβάνω υπάρχουν τα 12 Ζώδια και όχι οι αστερισμοί υπάρχουν σημαντικά σημεία ισημεριών και ηλιοστασίων που είναι το ξεκίνημα των 4 εποχών του έτους.Οι κοινές ονομασίες των Ζωδίων με κάποιους απ’ του αστερισμούς είναι οι μόνες ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ Ζωδίων και αστερισμών. Και για να θέσω ένα παράδειγμα…. Φανταστείτε πως κατοικείται σε ένα σπίτι στην Αθήνα όπου απ’ το παράθυρο ενός δωματίου βλέπετε την Ακρόπολη, ενώ απ’ το παράθυρο ενός άλλου δωματίου βλέπετε τον Λυκαβηττό και από ένα άλλο παράθυρο ενός άλλου δωματίου αυτού του σπιτιού βλέπεται τον Λόφο του Στρέφη. Λόγω του τι βλέπεται απ’ το παράθυρο του κάθε δωματίου, ονομάσατε το 1ο δωμάτιο Ακρόπολη, το 2ο Λυκαβηττό και το 3ο δωμάτιο Λόφο του Στρέφη του σπιτιού σας ενώ γνωρίζετε πως οι αντίστοιχες τοποθεσίες απέχουν χιλιόμετρα από το δωμάτια του σπιτιού σας. Έτσι λοιπόν τα Ζώδια πήραν ονομασίες από τους αστερισμούς καθώς παρατηρώντας από το τμήμα του κάθε Ζωδίου φαίνονται κάποτε ο αντίστοιχος αστερισμός που όμως απέχει αρκετά και ουδεμία σχέση έχει με το αντίστοιχο Ζώδιο. Και οι αστερισμοί αυτοί μετακινήθηκαν καθώς τα πάντα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση!

0000000000000000000000000

Αλλά επαναλαμβάνω ουδεμία σχέση έχει ο Ζωδιακός με τα Ζώδια με τους αστερισμούς. Τα Ζώδια που είναι μέρος του αλφαβήτου της αστρολογίας είναι 12 γιατί αριθμοσοφικά το νούμερο 12 είναι ένα νούμερο που συμβολίζει τον κύκλο της ίδιας της ζωής που συναντάμε στους 12 άθλους του Ηρακλή, τους 12 Ολύμπιους Θεούς, στα 12 ευαγγέλια, στους 12 μήνες, στα δωδεκάωρα του 24ώρου της μέρας μας, ακόμα και στην ντουζίνα όπου είναι μία απ’ τις μονάδες μέτρησης λαών.Τα Ζώδια όπου στηρίζεται η αρχαία γνώση της αστρολογίας είναι 12 καθώς είναι το αποτέλεσμα των τριπλοτήτων (παρορμητικό, σταθερό, μεταβλητό) και τετραπλοτήτων (Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό) των Ζωδίων, εκτός και αν άμεσα μας πουν πως και οι μήνες του Έτους θα πρέπει να είναι 13(;).

Σεβασμός σαφέστατα και στην κάθε επιστήμη και στις έρευνές της άλλα μας είναι δύσκολο στην επιστημονική σκέψη να δεχτούμε δογματικές απόψεις ιδιαίτερα απ’ την αστρονομία που είναι κόρη της αστρολογίας και οφείλει να την σέβεται.

0

Περισσότερες αστρολογικές αναλύσεις απο τον Σταύρο Μιχαήλο στο www.provlepseis.gr