Τι θα έλεγες για διακοπές στην Κέρκυρα?Μάθε τα πάντα για το κοσμοπολίτικο νησί!

0

Ποιό νησί μας να πρωτοδιαλέξεις και πιο να πρωτοξεχωρίσεις?Ευλογημένη χώρα σε τοποθεσίες και προορισμούς και σήμερα στο Lady’s Life επιλέγουμε μια σταθερή και διαχρονική αξία στην επιλογή των τουριστών διεθνώς αλλά και φυσικά δική μας,ένα νησί του Ιονίου που ταιριάζει πολύ στην προσωπικότητα της γυναίκας που επιλέγει το Lady’s Life γιατί έχει κοσμοπολίτικο αέρα,πολιτισμό,ανάκτορα,φημισμένα πεντακάθαρα νερά,ατελείωτο πράσινο και αυθεντικούς ανθρώπους!Η Κέρκυρα ως τουριστικό νησί της Ελλάδας  διατηρεί στο μεγαλύτερό του μέρος ανέπαφο και πολύ καλά αξιοποιημένα το φυσικό, κτιστό και πολιτιστικό του περιβάλλον, το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας έχει ενταχθεί στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco – η ύπαιθρος με τα γραφικά χωριουδάκια, οι μοναδικές παραλίες, τα κτίσματα και ιδρύματα, οι εντυπωσιακές εκκλησίες, τα απόρθητα φρούρια και τα μεγαλοπρεπή παλάτια, η ιδιότυπη ρυμοτομία και αρχιτεκτονική, τα ρομαντικά καντούνια, οι Άγιοι και οι άνθρωποι (αριστοκράτες, αστοί, χωρικοί), η λογοτεχνία και η μουσική,το πρώτο Πανεπιστήμιο, συγκροτούν όλα τους ένα ετερόκλητο έμψυχο και άψυχο δυναμικό που δημιουργεί μια παράδοξη απογειωτική ατμόσφαιρα.

The UNESCO World Hertitage Corfu Old Town , Greek Ionian Islands

Η Κέρκυρα, το βορειότερο νησί των Επτανήσων, είχε την τύχη, την εποχή που όλη η Ελλάδα ήταν υποδουλωμένη στην Οθωμανική αυτοκρατορία, να είναι υπό Ενετική κατοχή. Τα δύο χαρακτηριστικά της Κέρκυρας, η γόνιμη και πανέμορφη φύση της και το μοναδικά ασφαλές λιμάνι της πάνω στη ρότα Ιταλίας-Ανατολής, έμελλε να καθορίσουν την ιστορία της και να την καταστήσουν μήλο της Έριδος.Η παραδοσιακή της κουζίνα που είναι παγκοσμίως ξακουστή  έχει επιρροές απ’ όλους τους «κατακτητές» της. Η κουζίνα της αριστοκρατίας, αναμείχθηκε τελικά με την κουζίνα της υπαίθρου, Βενετσιάνοι, Γάλλοι, Βρετανοί και Ρώσοι, κατέθεσαν τις συνταγές τους και έτσι τώρα στην Κέρκυρα, στα πιο πολλά εστιατόρια αλλά και ταβερνάκια μπορεί κανείς να βρει τοπικές συνταγές που δεν απαντούνται σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας.

0000000000000000000000000000000000000000000000000000

Σοφρίτο,παστιτσάδα,συκομαίδα,σαβόρο, τίνγκολα, φιγαδέλια, μπιάνκο είναι μερικά από τα διαδεδομένα πιάτα της!

00000000000000000000000000

Η «Κέρκυρα παράγει» είναι μια πρωτοπόρα ομάδα παραγωγών που ξαναβάζουν την Κέρκυρα στον χώρο της ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα αναπτύσσοντας και φημίζεται για την μπύρα της,τα αλλαντικά της όπως το γνωστό νούμπουλο που εξάγεται σε πολλές χώρες και πωλείται πανάκριβα συνεπώς μην αμελήσετε να το γευτείτε,το μέλι της και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν φεύγει κανείς απο το νησί χωρίς να προμηθευτεί κουμ-κουάτ που μόνο εκεί υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και μπορείτε να το απολαύσετε στο παραδοσιακό λικέρ,σε γλυκό σιροπιαστό,σε γλυκό του κουταλιού αλλά και σε…γλαστράκι ως φυτό!!

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

0000000000000000000000000000000000000000000000000000

0000000000000000000000

Για τις μαγικές της παραλίες που συνδυάζουν απο παγωμένα έως ζεστά νερά,απο καταπράσινα έως θαλασσί και απο ρηχά έως άπατα,θα πρέπει να κάνουμε ξεχωριστό άρθρο γιατί δεν θα ξέρετε σε ποιά να πρωτοβουτήξετε!!

00000000000000

000000000000

000000000