Τηγανόψωμα

0

Υλικά
2 κιλά σταρένιο, κίτρινο αλεύρι
4 φακελάκια ξερή μαγιά ή φρέσκια από τον φούρνο
1 ποτηράκι του κρασιού ρακή
Αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
Χλιαρό νερό
Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Ρίγανη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα, όπου ρί-
χνουμε τη μαγιά. Αν βέβαια, έχετε επιλέξει φρέσκια πρέπει να έχει φουσκώ-
σει προηγουμένως με λίγο αλεύρι και χλιαρό νερό. Με την ξερή μαγιά είναι
πιο εύκολο. Ρίχνουμε τώρα το χλιαρό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρακή
και ζυμώνουμε καλά, μέχρι δηλαδή η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Σκε-
πάζουμε με καθαρές πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, περίπου μια
ώρα να φουσκώσει. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο είναι έτοιμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40 μπαλίτσες σε μέγεθος μανταρινιού και την
ανοίγουμε με τα χέρια ή τον πλάστη σε στρογγυλούς δίσκους, σαν πιατάκι
ενός φλιτζανιού του καφέ. Χαράζουμε, αν θέλουμε σχέδια στην επιφάνεια με
δακτυλιές ή τρυπούλες με πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε ένα τραπέζι, πάνω
σε πετσέτες, τα καλύπτουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα.
Τα σερβίρουμε σε ανοιχτό καλαθένιο δίσκο ή σε πιατέλες, πασπαλισμένα
με φρέσκια ρίγανη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...