Τηγανοπιτάκια

0

Υλικά
Βασική συνταγή ζύμης
1 κιλό αλεύρι (ευκολόπλαστο)
Αλάτι
Λίγο λάδι
1 σφηνάκι ρακή
Νερό

Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο σε κρύο μέρος
(στο ψυγείο ακόμη καλύτερα). Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα μας. Τα κόβουμε
είτε στρογγυλά κομματάκια με ένα πιατάκι του καφέ ή σε τετράγωνα των
5 10 εκατοστών. Γεμίζουμε με ό,τι έχουμε και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο.
Με ξινομυζήθρα: Ανακατεύουμε με λίγο πιπέρι και ξερό δυόσμο.
Με γραβιέρα: Τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε αυγό και πιπέρι.
Με φρέσκια μυζήθρα: Ανακατεύουμε με ένα-δυο αυγά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Με ανθότυρο και μέλι: Ανακατεύουμε το τυρί με 2-3 κουταλιές μέλι και κανέλα.
Με κιμά ή ψιλοκομμένο κρέας: Σκέτος ή με τυρί.
Με χορταρικά: Σπανάκι, καυκαλήθρες, αγριόβρουβα, μάραθος, κολοκυθάκι,
πράσο, που τα έχουμε τσιγαρίσει σε λάδι. Σκέτα ή με λίγο τυρί γραβιέρα ή
ανθότυρο.

Η κουζίνα των Αγίων
Μαίρη Σπυριδογιαννάκη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...