Τελικά γιατί δε συμπαθούν οι γονείς σου το νέο σου αμόρε;

0

Κορίτσι γνωρίζει αγόρι. Κορίτσι ερωτεύεται αγόρι. Η ζωή μοιάζει σαν να περπατάς πάνω σε ουράνιο τόξο και ο κόσμος γίνεται ένας επίγειος παράδεισος. Και τότε, τον συστήνεις (ή τέλος πάντως με κάποιο τρόπο-ανορθόδοξο ή μη τον γνωρίζουν) στους γονείς σου. Και τον αντιπαθούν αυτοστιγμή. Για την ακρίβεια δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό (πόσο μάλλον δίπλα σου).

Λίγα πράγματα είναι τόσο άβολα κι εξοργιστικά όσο το μένος των γονιών σε έναν άνθρωπο που α. δεν τους έφταιξε σε τίποτα και β. τυχαίνει να τον λατρεύεις. Η επιστήμη όμως τους δικαιολογεί. Να γιατί.

Μία νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφτα στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Behavioural Sciences, ζήτησε από αρκετές γυναίκες να αξιολογήσουν 133 χαρακτηριστικά που πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να διαθέτει ο σύντροφός τους. Και μάλιστα να μιλήσουν τόσο για εκείνες, όσο και για τον σύντροφο που, ιδανικά, θα ήθελαν να έχει η αδερφή τους.

Ο επιβλέπων της έρευνας, συγγραφέας Robert Biegler, αποκάλυψε πως οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν κατάλληλο για την αδερφή τους έναν τύπο που είναι “συμπονετικός, υπεύθυνος, βοηθητικός, ευαίσθητος και ευγενικός”. Με λίγα λόγια ένα καλό παιδί.

Για τις ίδιες όμως τα κριτήρια ήταν εντελώς διαφορετικά. Τα χαρακτηριστικά που υπερίσχυσαν ως τα πιο σημαντικά σε έναν πιθανό δικό τους σύντροφο ήταν “γοητευτικός, αστείος και καλός στο σεξ”.

Όταν ζητήθηκε από τους γονείς να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ο σύντροφος της κόρης τους, οι απαντήσεις έμοιαζαν πολύ με αυτές που είχαν δώσει οι γυναίκες στο πρώτο σκέλος της έρευνας (δηλαδή για τον τύπο άντρα που θα ήθελαν για την αδερφή τους). Και κάπως έτσι οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι ο λόγος που οι γονείς θέλουν το καλό παιδί (και όχι τον “αλήτη” -όπως τον αποκαλούν- που τους παρουσιάσες) είναι επειδή δεν θέλουν να πληγωθείς και να έχεις δράματα στη ζωή σου (άρα και στη ζωή τους).

Όχι απλώς θέλουν να αποφύγουν να μαζεύουν τα κομμάτια σου, αλλά, όπως εξηγεί και ο Biegler, “Ο ιδανικός σύντροφος που θέλει ένας γονιός για την κόρη του δεν μπορεί να την εξαντλεί συναισθηματικά αφού έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να καταλήξουν μαζί, αγαπημένοι και -ιδανικά- με παιδιά”.

Και πως θα δουν εγγονάκια αν είσαι με τον -ωραίο πλην ολίγον τσογλάνι (ή άλλα κοσμήτικα επίθετα που αποδίδουν)- τύπο που σου κάνει τη ζωή κόλαση;

Πηγή: cosmopolitan.co.uk