Τελικά αυτό το ‘Thanksgiving’ έχει κάτι το μαγικό και αυτό δεν είναι η Black Friday…

0

Μας θυμίζει απλά με έναν όμορφο τρόπο ότι για να κάνουμε τη ζωή μας ακόμη καλύτερη, χρειάζεται να εκτιμήσουμε και να λέμε ευχαριστώ για τα όσα έχουμε.

Αν η συνήθειά μας είναι να επικεντρωνόμαστε σε όσα δεν έχουμε, τότε είναι σίγουρο ότι θα ζούμε μια μίζερη ζωή.
Πού το ξέρω;
Μα το έκανα κάποτε.
Νόμιζα πως για να δημιουργήσω τη ζωή που θέλω , θα έπρεπε να τα βάζω με τα όσα δεν πάνε καλά στη ζωή μου.
Πολλή κακή ιδέα. Και τελικά μετά από ατελείωτες ώρες Coaching κατάλαβα πως σε κάθε στιγμή υπάρχει κάτι για το οποίο μπορώ να είμαι ευγνώμων.

Για παράδειγμα:
Σε αυτήν την όμορφη, μικρή χώρα , με όλα τα στραβά της και τα ανάποδά της, κάθε μέρα ο ήλιος λάμπει, και δε χρειάζεται να κάνω τίποτε για αυτό. Συμβαίνει από μόνο του. Χαίρε Ήλιε, σ΄αγαπώ.
Όταν ανοίγω τη βρύση έχω νερό. Όχι επειδή δε μου το κόψανε, αλλά επειδή υπάρχει νερό εδώ που ζω και μπορώ να το χρησιμοποιώ. Ευλογημένο νεράκι!
Έχω δύο πλάσματα που είναι σάρκα από την σάρκα μου και αίμα από το αίμα μου, μεγάλωσαν και τα καμαρώνω και κάθε μέρα σκορπίζουν γύρω τους τις αξίες που τους έδωσα. Μεγάλη ευλογία για μένα και για την κοινωνία. (είμαι και λίγο μάνα ψώνιο)
Η λίστα μου είναι ατελείωτη.

Α, στοπ, ξέχασα να αναφέρω και τη σκυλίτσα μου. Τώρα μεταξύ μας, είναι η μόνη που κάνει σαν τρελή όταν με βλέπει ακόμη κι αν έχω λείψει 2 λεπτά για να κατεβάσω τα σκουπίδια. Οι άλλοι με θεωρούν δεδομένη. Αλλά δεν πειράζει, ξέρω ότι με αγαπούν με τον δικό τους τρόπο. Άλλη μια ευλογία, να σε αγαπούν.
Αν εκτιμούμε αυτά που έχουμε τότε στέλνουμε το εξής μήνυμα στο Σύμπαν: «παρακαλώ θέλω να μου στέλνεις ακόμη περισσότερα από τα ίδια».

Και σε ρωτώ: «εσύ τι θα ήθελες να έχεις περισσότερο από αυτά που ήδη έχεις;»
Επικεντρώσου σε αυτά, πες ευχαριστώ και σου εγγυώμαι ότι θα έρθουν ακόμη περισσότερα πράγματα στη ζωή σου για τα οποία θα έχεις να λες ευχαριστώ.

Και για να το τονίσω ακόμη καλύτερα, θα χρησιμοποιήσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου ‘Είμαστε Γυναίκες, ρε γαμώτο, και Μπορούμε Καλύτερα’:
«Μετατόπισε την προσοχή σου από το “θέλω” στο “έχω”. To “θέλω” δεν σου δίνει την ανταμοιβή που δυο δίνει το “έχω”».
Happy και thanks για όσα μας giving και για όσα giving κι εμείς με τη σειρά μας.

 

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...