Σύγχρονη γυναίκα ή μήπως τελικά SuperWoman?

0

Tις τελευταίες δεκαετίες η καθημερινότητα των γυναικών έχει γίνει απίστευτα απαιτητική,εν τέλει εξουθενωτική καθώς καλούμαστε με ένα τρόπο προφανώς…μαγικό που ούτε ο πιο λαμπρός επιστήμονας δεν μπορεί να εξηγήσει,να ανταποκριθούμε σε ατελείωτες και διαφορετικές ιδιότητες/ταυτότητες/προσόντα/χαρίσματα/δεξιότητες και μοιραία,σε κάποιες υστερούμε με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε ή ακόμα χειρότερα,να χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας-για την ενέργεια μας ας μην το συζητήσω καλύτερα…..

0000000

Εν τέλει,τι πρώτοείμαστε τελικά και τι περιμένουν οι υπόλοιποι απο εμάς??

Καταρχήν,θέλουμε αλλά και πρέπει λόγω συνθηκών να εργαζόμαστε πολύ σκληρά!Η εργασία για έναν άντρα πάντα ήταν κάτι δεδομένο ενώ για τις γυναίκες δεν ίσχυε το ίδιο. Με τα χρόνια όμως φάνηκε πως οποιαδήποτε μορφή εργασίας σε μία γυναίκα λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Η γυναίκα που εργάζεται νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με συνέπεια να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της. Το αίσθημα της ανεξαρτησίας που προσφέρει η εργασία είναι ένα στοιχείο που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται όμορφα πατώντας γερά στα πόδια τους.Την ίδια στιγμή όμως πρέπει,και θέλουμε να είμαστε καλές νοικοκυρές αν δεν θέλουμε να μας φάνε τα τρωκτικά και να κυκλοφορούμε για πάντα με κατσιασμένα ρούχα,σωστά? Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει άντρες να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό όταν πρόκειται να συνδυάσουν την εργασία με το σπίτι. Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά που να της βρείς??Ο ρόλος της μητέρας ήταν και είναι ένα κομμάτι της γυναικείας φύσης τελείως ξεχωριστό. Ακόμα και οι γυναίκες που δηλώνουν «γυναίκες καριέρας» βλέπουμε πως δεν αποποιούνται τον ρόλο της μητέρας. Μπορεί πλέον η γυναίκα να ζει μια πιο απαιτητική καθημερινότητα αλλά και στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας φαίνεται πως η μητρότητα είναι ένα βασικό κομμάτι που μας ολοκληρώνει. Ουσιαστικά είναι κάτι παραπάνω από έναν ρόλο που πρέπει να παίξουμε στην ζωή μας και σίγουρα είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι του ρόλου της σύγχρονης γυναίκας.

44

Ακόμη ένα στοιχείο στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας είναι ο ρόλος της συζύγου ή της συντρόφου διότι έχουμε την τάση να ασχολούμαστε αρκετά με την σχέση μας και είναι παρατηρημένο πως όταν καταφέρουμε να βρούμε την σχέση που μας ικανοποιεί αισθανόμαστε και δείχνουμε πολύ καλύτερα ενώ κοινωνικά είμαστε πιο εύκολα αποδεκτές,όσα χρόνια και αν περάσουν στην Ελλάδα φοβούμαστε πως αυτό πάντα θα παίζει σημαντικό ρόλο.

Η συμβουλή του Lady’s Life μιλώντας πια εμπειρικά είναι πως καμία απο εμάς δεν μπορεί σε όλα τα παραπάνω να ανταποκριθεί στο 100% γι αυτό και είναι καλύτερο και σοφότερο να κάνετε focus στους ρόλους που ταιριάζουν σε εσάς περισσότερο,προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο,χωρίς όμως υστερίες και ψυναγκασμούς!Δεν είναι εύκολο αλλά σας ορκιζόμαστε πως είναι οτι πιο απελευθερωτικό!!