Συνταγή-Κοτόπιτα με τυριά

0

Μια πίτα σκεπαστή, πεντανόστιμη και εύκολη. Ένας έξυπνος τρόπος να κάνετε το παιδί σας να φάει λαχανικά με ευχαρίστηση. Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό ενώ τα αρώματα των λαχανικών δίνουν ιδιαίτερη γεύση στην κοτόπιτα αυτή…

0000000000000000000000000000000000000000000000

Υλικά για 2 πίτες σκεπαστές :
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτι
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
2 πράσα μέτρια ψιλοκομμένα
3 καρότα μέτρια τριμμένα
3 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
2 τομάτες τριμμένες
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Φύλλα μαϊντανού & δυόσμου
Λίγο σουσάμι
Αλάτι & πιπέρι

00000000000000000000000000000

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό, βάζοντας μέσα ένα ολόκληρο κρεμμύδι, για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το μαδάμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και 1 κούπα από τον ζωμό που κρατήσαμε.
Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει για 10΄και προσθέτουμε τα τυριά και το κοτόπουλο. Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα, γιατί αλλιώς θα μαλακώσει το φύλλο και θα το τρυπήσει.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, παίρνουμε το ένα φύλλο και τοποθετούμε τη μισή γέμιση. Κλείνουμε πρώτα τις άκρες και μετά γυρίζουμε σε ρολό.
Βάζουμε λίγο νεράκι στην ένωση για να κολλήσει η σφολιάτα και να μη μας ανοίξει κατά το ψήσιμο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο φύλλο. Με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια της κοτόπιτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 200ο για 35΄περίπου.

00000000000000000

Περισσότερες συνταγές της Αρετής Μουλακάκη στο www.mastercook.gr