Σκορδομακάρονα

0

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (σε
πολλά μέρη τα φτιάχνουν οι γυναίκες
με το χέρι τους, όπως τα ματσάτα
Φολεγάνδρου, μακαρούνες ή σκιουφιχτά
Κρήτης, γκόλιες Ευβοίας κ.λπ.)

4-5 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι ή πιπερίτσες καυτερές
Αλάτι
Τυρί τριμμένο, αν θέλουμε

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τις πιπερίτσες. Ρίχνουμε τα μακαρόνια να πάρουν μια
«σύβραση» για δυο λεπτά.
Τρώγονται με τυρί του βοσκού (τύπος κεφαλίσιου) ή σκέτα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...