Σαρδέλες αχνιστές με κρασί και κάππαρη…

0

ΥΛΙΚΑ
-1 Κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
-5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
-1 Κουταλιά σούπας κάππαρη
-1 Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-1 Σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
-1 Κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αχνίζουμε για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές μαζί με τη σάλτσα.