Ρυζόπιτα

0

Υλικά
Για το φύλλο
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Χλιαρό νερό, όσο πάρει
1 φακελάκι ξερή μαγιά

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ρύζι
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα
2-3 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα

Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε 1-2 ώρες και μετά με τον πλάστη ανοίγουμε 4-5 φύλλα.
Στη συνέχεια βράζουμε το ρύζι σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό και ελέγχουμε
μήπως χρειαστεί πιο πολύ. Όταν βράσει, το σουρώνουμε και αφήνουμε να
κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι μας το γάλα, τα αυγά και το
τυρί και ανακατεύουμε, ώστε να ενοποιηθούν. Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο
ταψί ένα φύλλο, το λαδώνουμε και στρώνουμε μέρος από τη γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Τελειώνουμε με φύλλο το
οποίο λαδώνουμε επίσης.
Για τη νηστίσιμη εκδοχή, αφαιρούμε το γάλα, τα αυγά και το τυρί, και
προσθέτουμε μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτή την πίτα την έψηναν πάνω σε πυροστιά με αναμμένα κάρβουνα.
Όταν ψηνόταν από την μία μεριά, τη γύριζαν σε μεγαλύτερο σκεύος και την
έβαζαν να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Εμείς μπορούμε να την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C,
στις αντιστάσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...