Ρούφα το αυγό σου γιατί σου κάνει καλό-Πόσα μπορούμε να τρώμε ανά εβδομάδα?

0

Έχουμε όλες μεγαλώσει με την πεποίθηση και την εντύπωση πως ναι μεν τα αυγά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας αλλά με μέτρο και σε πολύ περιορισμένο αριθμό εβδομαδιαίως για να μην ανέβει η χοληστερίνη μας,μάλιστα όσες απο εσάς την έχετε λίγο “τσιμπημένη” αναγκάζεστε να τα στερείστε αλλά αυτό δείχνει πλέον να αντρέπεται.Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούμε τελικά να τρώμε έως και δύο αυγά την ημέρα εάν δεν λαμβάνουμε κορεσμένα λιπαρά και πολλές θερμίδες από τα γεύματα της ημέρας.

000000000000000

Για παράδειγμα, μπορούμε να φάμε δύο αυγά βραστά ή σε ομελέτα εάν τα συνδυάζουμε με σαλάτα και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Εάν όμως τα δύο αυγά συνοδεύονται από τυρί και μπέικον, τότε η πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων αυξάνεται εκθετικά. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη περίπτωση αν θέλουμε να περιορίσουμε την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων δεν αρκεί να χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια των αυγών και να αποφεύγουμε τους κρόκους. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κρόκος είναι το πιο θρεπτικό μέρος του αυγού, καθώς παρέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες που δεν βρίσκουμε στο ασπράδι.

000000000000

Ένα μεγάλο αυγό παρέχει περίπου 80 θερμίδες, 5 γραμμάρια λιπαρά και 6 γραμμάρια πρωτεΐνες. Εάν καλύπτετε τις ανάγκες σας σε λιπαρά και πρωτεΐνες από άλλες πηγές, καλό θα ήταν να αποφύγετε την ομελέτα σε καθημερινή βάση, εάν όμως τα γεύματά σας είναι αραιά, τότε μπορείτε να καταναλώνετε το αυγό καθημερινά για να πάρετε ποιοτική ενέργεια.

00000000000

0000000

00000