Ραγδαίες εξελίξεις! Στο εδώλιο η Καίτη Γαρμπή…

0

Στο εδώλιο θα καθίσει την Τρίτη η Καίτη Γαρμπή, με την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η τραγουδίστρια θα παρουσιαστεί στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ για χρέη της τραγουδίστριας στην Εφορία.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τους επόμενους μήνες καθώς ο συνήγορός της επικαλέστηκε λόγους ουσίας και αυτό γιατί έχει σχεδόν μηδενιστεί το πόσο του καταλογισμού και αναμένεται δευτεροβάθμιο δικαστήριο σχετικά με τα χρέη στο Δημόσιο, οπότε και θα ήταν ορθότερο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κι έπειτα να εκδικαστεί το ζήτημα της νομιμοποίησης εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, στο άκουσμα της υπόθεσης και της υποβολής του συγκεκριμένου λόγου αναβολής, η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι για προσωπικούς λόγους θα πρέπει να απέχει και να εξετάσει το ζήτημα άλλος εισαγγελέας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η σημαντική καθυστέρηση που απαιτεί αυτή η διαδικασία, ο δικηγόρος ερωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει άλλος λόγος αναβολής, με τον πρώτο να απαντά ότι ζητά τελικά αναβολή στο πρόσωπο της κατηγορουμένης, η οποία δεν μπορούσε να παρασταθεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο επειδή λείπει για συναυλία στο Λονδίνο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...