Πώς να προφυλαχθείτε στη δουλειά σας από τις αρρώστιες…

0

Οι αλλαγές του καιρού, μαζί με τις πρώτες βροχές, φέρνουν και τις πρώτες ιώσεις. Στους χώρους που συναναστρέφονται αρκετά άτομα, όπως στους χώρους εργασίας, οι πιθανότητες να μεταδοθεί ένα ιός αυξάνονται.

Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς για την αποφυγή μετάδοσης ιών.

Προσπαθήστε να πείσετε τους άρρωστους συναδέλφους να μην έρθουν στο γραφείο
Σε έναν εργασιακό χώρο, έστω κι ένα άτομο είναι αρκετό για να μεταδώσει την ίωση στο προσωπικό. Αν μπορείτε, δώστε άδεια στον εργαζόμενο που είναι άρρωστος ή πείστε τον να μείνει σπίτι του για να αναρρώσει.

Μην επιστρέψετε στη δουλειά αν δεν έχετε αναρρώσει πλήρως
Η ανάρρωση είναι το πιο «κρίσιμο» στάδιο σε μία αρρώστια. Αν δεν ξεκουραστείτε καλά και επιστρέψετε στη δουλειά πριν αναρρώσετε πλήρως, θα υποτροπιάσετε.
Δεν χρειάζεται να κουράζετε τον οργανισμό σας. Μείνετε στο σπίτι όσο χρειάζεται και μετά επιστρέψτε στη δουλειά σας.

Πλύνετε πάντα τα χέρια σας
Είναι ο βασικότερος κανόνας υγιεινής, όχι μόνο για τις ιώσεις. Τα χέρια μας είναι εστία μικροβίων, καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες μικρόβια.
Για παράδειγμα, όταν κάποιος είναι άρρωστος και φτερνίζεται, τα μικρόβια μεταφέρονται στα χέρια και από τα χέρια σε οποιοδήποτε αντικείμενο ακουμπήσει.
Το πλύσιμο των χεριών είναι η ασφαλέστερη μέθοδος καθαρισμού των χεριών, αλλά υπάρχουν και υγρά μαντηλάκια, αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα.

Μην χρησιμοποιείται κοινές κούπες και μαχαιροπίρουνα
Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το πόσο συχνά πλένονται τα σερβίτσια και οι κούπες στο χώρο εργασίας σας, προτιμήστε να παίρνετε τα δικά σας. Μόνο τότε θα είστε σίγουροι για την καθαριότητα των αντικειμένων.

Απολυμάνετε το γραφείο σας
Στα γραφεία στους χώρους εργασίας, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το έπιπλο του γραφείου, συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια. Με την απολύμανση των αντικειμένων αυτών, μπορείτε να προλάβετε την μετάδοση μικροβίων. Απολυμάνετε με καθαριστικό υγρό ή μαντηλάκια με αντιβακτηριδιακή δράση.

Μην τρώτε μέσα στο γραφείο
Αν υπάρχει έστω κι ένας συνάδελφος στον εργασιακό χώρο που είναι άρρωστος, τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν από την ατμόσφαιρα στο φαγητό.
Επιλέξτε την τραπεζαρία ή την κουζίνα του γραφείου για να φάτε το γεύμα, για να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων.

Οι ιώσεις μας «χτυπούν την πόρτα» κάθε χρόνο. Με αυτά τα βήματα μπορείτε να προφυλάξετε, όσο μπορείτε, τον εαυτό σας.
Επίσης οι βιταμίνες τονώνουν το τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνεται η αντοχή στα μικρόβια.

valueforlife.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...