Πώς να αλλάξω τη ζώη μου! Χρήσιμες συμβουλές…

0

Όπου πας ,να πηγαίνεις με όλη σου την καρδιά.

Έτσι είπε ο Κομφούκιος και θα προσθέσω : ‘πρώτα όμως πρέπει να ξέρεις που θέλεις να πας’. Οι ζωές μας είναι περίπλοκες. Τόσα πράγματα συμβαίνουν κάθε μέρα, άλλα τόσα έχουμε να κάνουμε. Ίσως να κοιτάμε έξω από το παράθυρο και να αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να μη φαίνεται κάθε μέρα ίδια με την προηγούμενη. Όποτε είμαστε απασχολημένες ή βαριόμαστε παρατηρούμε ότι κάθε μέρα επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα χωρίς να φαίνεται καμιά αλλαγή στον ορίζοντα.
Πολλές φορές μας φαίνεται ότι έχουμε κολλήσει στο ίδιο σημείο συντροφιά με τους ίδιους φόβους , τις ίδιες προκλήσεις , τις ίδιες μάχες. Άλλες φορές η επιλογή να τα παρατήσουμε όλα και να φύγουμε , μας φαίνεται πως θα ήταν η μόνη σοφή επιλογή για να αλλάξουμε τη ζωή μας .
Δυστυχώς όμως θα είμαστε οι ίδιες προσωπικότητες σε ένα διαφορετικό μέρος , χτίζοντας κάθε μέρα τα ίδια μοτίβα που έχουμε συνηθίσει. Και ας είμαστε ειλικρινής , δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος από το σπίτι μας.
Όλες μας ζούμε διαφορετικές καταστάσεις και υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι κανείς δε μας καταλαβαίνει. Όταν ζητάμε από κάποιον να μας πει τη γνώμη του συνήθως λαμβάνουμε συμβουλές βασισμένες στη δική του ερμηνεία για τη ζωή. Άλλες φορές κάποια άποψη μπορεί να μας εμπνέει και να μας ενθαρρύνει ωστόσο δεν μπορεί να μας βοηθήσει αν εμείς δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας.
Στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας , γυρίζουμε σαν τις μέλισσες και διαλέγουμε το σωστό λουλούδι για πληροφορίες.
Το κυνήγι της γνώσης είναι σημαντικό και μπορεί να κρατήσει καιρό διότι εκεί έξω υπάρχει μια πληθώρα πληροφοριών από όπου μπορούμε να επιλέξουμε . Από ένα σημείο και μετά όμως χρειάζεται να κάνουμε αυτά που μάθαμε πράξη και να τολμήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Γιατί γνώση αυτό σημαίνει : εφαρμόζω αυτά που έμαθα.
Αν δεν μας αρέσει η ζωή που ζούμε , το να το σκάσουμε δεν θα κάνει καμία διαφορά. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε τον δρόμο προς την ευτυχία είναι να κάνουμε κάτι εμείς ώστε να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε να ζούμε. Δε θα έρθει κανένας πρίγκιπας καβάλα σε άσπρο άλογο να μας σώσει από τη δυστυχία μας ούτε θα σκοντάψουμε πάνω στο λυχνάρι του Αλαντίν. Μπορούμε να ζήσουμε μαγικά πράγματα, μόλις αποφασίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε από τη ζωή μας και μάθουμε πώς να το κάνουμε. Η επιλογή είναι πραγματικά δική μας και είναι τόσο εύκολη , αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει.
Ας φανταστούμε και ας τολμήσουμε να δημιουργήσουμε τη ζωή που θα μας δίνει χαρά και ικανοποίηση και ας ξεκινήσουμε πρώτα απομακρύνοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές μας . Στη συνέχεια να μάθουμε πώς θα κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε. Με τον καιρό όλα όσα επιθυμούμε θα ξετυλίγονται μπρος τα μάτια μας , με όλη τη μαγεία και τη λάμψη ενός παραμυθιού.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ

«Life Coach Γυναικών»

Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ.