Πως ο Αριστοτέλης επηρέασε την ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει»…

0

Στις 12 Ιουλίου 1988 κυκλοφόρησε η ταινία «Πολύ Σκληρός για να πεθάνει», μέσα από την οποία έγινε διάσημος ο Μπρους Γουίλις.

Ο John McClane είναι ένας σκληροπυρηνικός αστυνομικός της Νέας Υόρκης και ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για να περάσει τα Χριστούγεννα με τα παιδιά και τη σύζυγό του, Holly Gennaro McClane, από την οποία έχει αποξενωθεί. Η Holly εργάζεται για μια ιαπωνική εταιρεία στον πολυτελή ουρανοξύστη Nakatomi. Όταν ο John φτάσει στο κτήριο, θα συναντήσει ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά. Αμέσως, η εύθυμη και γιορτινή ατμόσφαιρα θα καταστραφεί, αφού ο Hans Gruber γερμανός τρομοκράτης θα καταλάβει μαζί με τους οπλισμένους άντρες του το πολυώροφο κτίριο, κρατώντας ομήρους όλους τους παρευρισκόμενους. Ο John είναι ο μόνος που καταφέρνει να ξεγλιστρήσει και ετοιμάζεται να δώσει ένα πολύ καλό μάθημα στους τρομοκράτες αφού η Holy βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους.

Η ταινία έγινε φαινόμενο και αριθμεί ήδη τέσσερα σίκουελ.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι βασίστηκε σε ένα μυθιστόρημα: στο θρίλερ του 1979 του Ρόντερικ Θορπ «Nothing Lasts Forever».

Ωστόσο, άλλη μια πληροφορία σχετικά με την επιρροή που είχε η ταινία έχει άρωμα ελληνικό.
Στο αρχικό σενάριο, η πολιορκία πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες. Αλλά ο ΜακΤιέρναν αποφάσισε να το αλλάξει, έτσι ώστε όλη η δράση να ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια μίας μόνο νύχτας, αφότου διάβασε το κλασικό έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυχτός», διασφαλίζοντας πως η ιστορία του θα ήταν σύμφωνη με τις κλασικές αρχές του δράματος του Αριστοτέλη, όπως περιγράφονται στο έργο του «Περί Ποιητικής».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...