Προσοχή στο αλουμινόχαρτο!

0

Από το 1900 οπότε και ανακαλύφθηκε, το αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητο!

Ωστόσο, η συχνή χρήση αυτού του υλικού μπορεί να προκαλέσει διάφορα θέματα στον εγκέφαλό μας που σίγουρα δεν θα θέλαμε. Ειδικά όταν το χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα, όπου και αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποβεί πολύ πολύ επιβλαβές.

Κι αυτό διότι κάποια κομματάκια αλουμινίου θα βρεθούν στο στομάχι σας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασφαλής ημερήσια πρόσληψη σε αλουμίνιο είναι 40 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

Για παράδειγμα, για ένα άτομο που ζυγίζει 60 κιλά η επιτρεπόμενη πρόσληψη είναι 2400 mg. Αλουμίνιο, όμως, δεν έχει μόνον το αλουμινόχαρτο ή οι κατσαρόλες μας, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Όπως το κίτρινο τυρί, το αλάτι, το τσάι, διάφορα μπαχαρικά κτλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ -σύγχρονη ασθένεια που σχετίζεται με τον τρόπο διαβίωσης – έχουν ανιχνευθεί στον εγκεφαλικό τους ιστό, υψηλές συγκεντρώσεις αλουμινίου. Γενικώς ας προσέχουμε για να έχουμε…

Παρακολουθείστε την ομιλία της Ghada Bassioni. Έχει ενδιαφέρον.