Πού και πώς πρέπει να αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο για να μη χαλάνε…

0

Το ψυγείο μας περιέχει τα πιο σημαντικά τρόφιμα που έχουμε στο σπίτι.

Πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο και οργανωμένο, ώστε να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε.

Όμως, ακόμη και αν είσαι νοικοκυρά και πάντα τα έχεις όλα σε σειρά, σίγουρα κάνεις κάποια λάθη με τα προϊόντα που τοποθετείς στο ψυγείο σου.

Η καταναλωτική οργάνωση Choice μοιράστηκε κάποιους κανόνες που καλό θα ήταν να ακολουθούμε αν θέλουμε τα τρόφιμά μας να μένουν φρέσκα για περισσότερο.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι κρατάμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου για περισσότερη ευκολία.

Όμως, αυτό το σημείο έχει την λιγότερη ψύξη. Το καλύτερο μέρος για να βάλεις το μπουκάλι ή το κουτί με το γάλα είναι στο κάτω κάτω ράφι, που είναι και το πιο δροσερό.

Αν δεν έχεις συγκεκριμένο μέρος για το κρέας και τα ψάρια, ήρθε η ώρα. Τα κρέατα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου, που είναι συνήθως κοντά στο πίσω μέρος.

Τα κρατάει φρέσκα για περισσότερο και δεν απορροφά τις μυρωδιές από τα άλλα τρόφιμα.

Τα συρτάρια στο κάτω μέρος του ψυγείου έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν φρούτα και λαχανικά και να τα διατηρούν φρέσκα για αρκετές μέρες.

Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο τρόφιμο δεν ανήκει σε αυτό το συρτάρι. Οι τομάτες είναι προτιμότερο να μένουν σε ένα μπολ στον πάγκο και όχι στο ψυγείο, καθώς έτσι διατηρούν τη γεύση τους.

Το βούτυρο και τα τυριά μπορούν να μπουν στην πόρτα, όπου η θερμοκρασία τα διατηρεί μαλακά.

Μια καλή συμβουλή είναι να ελέγχεις συχνά τη θερμοκρασία του ψυγείου, ώστε να είναι κοντά στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη, πρέπει να υπάρχει χώρος για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τέλος, καλό είναι να κρατάς αυτά που χρησιμοποιείς περισσότερο μπροστά, καθώς όσο πιο πολύ ώρα έχεις ανοιχτή την πόρτα, τόσο πιο πολύ ενέργεια σπαταλάς.

bovary.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...