Ποια είναι τελικά η δική σου αλήθεια;

0

Ίσως στο παρελθόν να σου έμαθαν ότι χρειάζεται να κάνεις ένα μικρό edit στον εαυτό σου, να μην είσαι δηλαδή αυτή που θέλεις να είσαι και να μη λες ακριβώς αυτά που θέλεις ή επιθυμείς. Με λίγα λόγια κάπου, κάποιος σου έμαθε να μη ζεις σύμφωνα με τη δική σου αλήθεια.

Υιοθετώντας αυτόν τον τρόπο, σήμερα βρίσκεσαι εδώ πιστεύοντας πως αν λειτουργείς διαφορετικά, θα κάνεις τους άλλους να αισθανθούν άβολα. Έτσι κρατάς την αλήθεια σου μέσα σου καλά κρυμμένη, συμμορφώνεσαι με αυτά που οι άλλοι θέλουν ή προσαρμόζεσαι στον τρόπο σκέψης ή στον τρόπο ζωής των άλλων.

Η αλήθεια όμως είναι μια: αν πεις τη δική σου αλήθεια και ζήσεις τη ζωή σου σύμφωνα με αυτή, τότε είναι που θα συμβούν τα θαύματα. Οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι μπορούν να σε εμπιστεύονται, ίσως και να εμπνευστούν από εσένα και να ανοιχτούν και να ζήσουν τη ζωή τους απαλλαγμένοι από πρότυπα ή κοινωνικές επιταγές.

Αναρωτήσου σήμερα σε ποιόν ή πάνω σε τί δεν τοποθετείσαι σύμφωνα με τα δικά σου πιστεύω, με τα δικά σου θέλω. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Tο να καταπίνεις τη γλώσσα σου και όλα όσα εσύ πιστεύεις είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τον πόνο. Σε κάνει να αισθάνεσαι λυπημένη, εκνευρισμένη, δυσαρεστημένη όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Και πως μπορείς να περιμένεις να είναι κάποιος ειλικρινής μαζί σου όταν εσύ πρώτη δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου;
Ακόμη κι αν σε φοβίζει το γεγονός να πεις τη δική σου αλήθεια, σκέψου αν πραγματικά θέλεις να προχωρήσεις τη ζωή σου κατά αυτόν τον τρόπο. Θέλεις να συνεχίσεις να έχεις τα συναισθήματά σου σε καταστολή, να παλεύεις με τον εαυτό σου και να αρνείσαι όλα εκείνα που είναι καλά για σένα και σου ταιριάζουν καλύτερα;

Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσεις να βγεις από εκείνα τα μη εξυπηρετικά προς την ψυχή σου καλούπια που σε βάλανε ή που οικειοθελώς μπήκες; Αποφάσισε από σήμερα πως έχεις τελειώσει με τα ψέματα που λες στον εαυτό σου. Παραιτήσου από την συνήθειά σου να απαρνείσαι τον εαυτό σου και αποφάσισε να ζεις σύμφωνα με αυτά που κι εσύ θέλεις. Ξέρω, ακούγεται τρομακτικό, αλλά με τον καιρό θα σου φαίνεται όλο και πιο εύκολο και θα ανακαλύψεις ότι είναι μια όμορφη και ευεργετική επιλογή.

Ξεκίνα να συνδέεσαι με την καρδιά σου και να επικοινωνείς αυτά που θέλεις με έναν όμορφο τρόπο. Ξεκίνα να είσαι αυτή που πάντα ήθελες να είσαι και καλλιέργησε τους δεσμούς σου με τους σπόρους και της δικής σου αλήθειας. Να ξέρεις πως έτσι θα θερίσεις θαύματα.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...