Ποιά λάθη μας οδηγούν στον χωρισμό σύμφωνα με τους ειδικούς

0

Προσοχή-προσοχή!!Κοινές μας συμπεριφορές,κακές συνήθειες και λάθη μας πάνε καρφί στον τσακωμό και εν τέλει στον χωρισμό,δεν το λέει το Lady’s Life αλλά ο ειδικός που το έψαξε το θέμα βαθιά και αναλυτικά!Ο καθηγητής ψυχολογίας John Gottman, ο οποίος δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με τα πιο συνηθισμένα αίτια του χωρισμού πριν λίγους μήνες, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις τέσσερις συμπεριφορές που οδηγούν τα ζευγάρια με… μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό.

a759
1. Η επικριτική συμπεριφορά

Όλοι μας γκρινιάζουμε για τα ελαττώματα του συντρόφου μας, είτε πρόκειται για μικροπταίσματα είτε για πραγματικά ενοχλητικά κουσούρια. Ωστόσο η επικριτική διάθεση διαβρώνει μια σχέση απίστευτα γρήγορα, τονίζει ο Gottman.

2. Η περιφρόνηση

Η περιφρόνηση του ενός συντρόφου για τον άλλον, η οποία εκφράζεται με σαρκασμό, υποτιμητικές εκφράσεις, κοροϊδευτικές μιμήσεις κ.λπ., είναι μία από τις πιο σίγουρες ενδείξεις ότι η σχέση είναι καταδικασμένη.

3. Αμυντική στάση

Όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για τα λάθη του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα αντέξει πολύ σε μια σχέση. Η κατάσταση αυτή δεν είναι φυσιολογική και φθείρει μια σχέση.

a776

4. Τα «μούτρα»

Όταν κάποιος διακόπτει κάθε επικοινωνία, θέλοντας να δείξει την ενόχλησή του, εξαλείφει παράλληλα κάθε πιθανότητα να λυθεί αποτελεσματικά μια διένεξη. Τα «μούτρα» μπορεί να είναι καταστροφικά για μία σχέση, ισχυρίζεται ο καθηγητής ψυχολογίας.