Πλαστός ομελέτας

0

Γιατί ομελέτα το πρωί; Αυτή η ομελέτα ξυπνάει και το μεταβολισμό σου και σένα. Η πρωτεΐνη χορταίνει και το λίπος που περιέχει ο κρόκος κόβει την όρεξη. Όλες οι βιταμίνες A, D, E και K βρίσκονται στον κρόκο. Τo σπανάκι, που είναι καλή πηγή ασβεστίου, βοηθά στην απώλεια λίπους, ενώ το ελαιόλαδο και τα ω-3 λιπαρά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το το κρεμμύδι είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων.

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
80γρ. κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
180 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα
50γρ. σπανάκι βρασμένο και στιμμένο καλά
70 γρ. που φουσκώνει μόνο του
350 ml γάλα
1/2κ.γ. ζάχαρη
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
5 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη της ταρτιέρας

000000000000000

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα, στο τέλος πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί, το σπανάκι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη.
Στο μπόλ χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το μείγμα αλευριού και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνουμε ισομερώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο.

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Περισσότερες συνταγές της Αρετής Μουλακάκη στο www.mastercook.gr

Comments are closed.