Παστέλι…

0

ΥΛΙΚΑ
-Μισό κιλό σουσάμι
-600 Γραμ. μέλι
-Αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμένα
-Ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μέλι με λίγο νερό και το ξαφρίζουμε.
Το αφήνουμε να δέ¬σει.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το ρίχνουμε στο μέλι να πάρει βράση.
Στη συνέχεια καβουρδίζουμε λίγα αμύγδα¬λα και τα ρίχνουμε κοπανισμένα και αυτά στο μέλι.
Για να δούμε πότε έβρα¬σε το μέλι, το δοκιμάζουμε σε ένα πιά¬το.
Αν το μέλι ξεκολλήσει εύκολα, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμο.
Το μείγμα το απλώνουμε σε ξύλο που το έχουμε ραντίσει με ροδόνερο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομ¬μάτια.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...