Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί γιατί ο Σιβηρικός κυκλώνας/ φονιάς/ δολοφόνος δεν έφτασε ποτέ στην Αττική

0

Καθώς παρακολουθούμε στενά αυτές τις ημέρες στο ladyslife.gr τους μεγάλους…stars των ημερών,τους μετεωρολόγους,πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Θοδωρή Κολυδά που υπηρετεί με σοβαρότητα εδώ και 30 χρόνια στην ΕΜΥ – όπου τα τελευταία 2 χρόνια εκτελεί χρέη υποδιοικητή,οτι ποτέ δεν μίλησε για τέτοιες ακρότητες σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που τώρα μας τα μασάνε.Γι αυτό και είναι μάλλον ο ιδανικότερος να μας εξηγήσει γιατί τελικά ο κυκλώνας της «Αριάδνης» ήταν μικρός και η επέλαση του σιβηρικού χιονιά ένας τυπικός ελληνικός χειμώνας.

Ο ίδιος εξήγησε στην Real πως «παρότι από τη Δευτέρα που μας πέρασε άρχισε στα ΜΜΕ να “ανεβαίνει” το θέμα του επερχόμενου χιονιά -μάλιστα βαφτίστηκε και το χαμηλό- χωρίς βιασύνη η ΕΜΥ και χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις , το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης του καιρού με το οποίο προειδοποιούσε για την επερχόμενη κακοκαιρία και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας” αλλά τόνισε πως «τα χιόνια ήρθαν και οι θερμοκρασίες έπεσαν κατά 10 περίπου βαθμούς , ενώ το επόμενο διήμερο θα έχουμε περαιτέρω πτώση, κυρίως στα Κεντρικά και τα Βόρεια.

«Από τα έγκυρα προγνωστικά στοιχεία του μοντέλου Cosmo ΕΜΥ και του μοντέλου Skiron του Πανεπιστημίου Αθηνών προκύπτει ότι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο οι χιονοπτώσεις σε μεγάλος μέρος της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδος (βλ. χάρτες) και οι χάρτες πρόγνωσης συγκλίνουν, χωρίς μεγάλες διαφορές» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.»Ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται ηπιότερος από τη Δευτέρα καθώς αρχίζει να οργανώνεται ένα χαμηλό στις ακτές της Αφρικής το οποίο θα προκαλέσει πολλές βροχές και καταιγίδες στα Νότια και χιόνια σε ορεινές κυρίως περιοχές. Ένας τυπικά Ελληνικός και κλασσικός χιονιάς !!!».