Ούτε το καλό sex,ούτε τα χρήματα,το γέλιο είναι το μυστικό της πραγματικά ευτυχισμένης σχέσης-Ποιό είναι το μυστικό?

0

Αν κάτι πάντα έτρεμα ήταν η σχέση-και πολύ περισσότερο ο γάμος-μέσα στην οποία δεν γελάς…σου έχει τύχει??Ούτε στην εχθρό μου-που δεν έχω αλλά λέμε.Με μια τόσο έντονη καθημερινότητα και πιεστική επικαιρότητα,τι νόημα αλήθεια έχει τις λίγες ώρες που είσαι με τον άνθρωπο σου αν δεν μπορείς να γελάσεις και να ξεχαστείς,να κάνεις πλάκα και να αυτοσαρκαστείς?

5

Αλλά το θέμα δεν είναι φυσικά τι λέω εγώ,αλλά οι ειδικοί!Σύμφωνα με την Sophie K.Scott του University College του Λονδίνου, επικεφαλής σε σχετική έρευνα για τα οφέλη του γέλιου, το γέλιο «είναι ένα από τις θετικές συναισθηματικές εκφράσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων».

An attractive couple playing around on the beach

Η ερευνητική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη της τα αποτελέσματα μιας μακροχρόνιας έρευνας σε ζευγάρια μέσης ηλικίας, συμπέραναν ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα εν μέσω κάποιου προβλήματος δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους. Σύμφωνα με ην έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους (όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός). Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

9