Οι σχέσεις δεν θέλουν μόνο χρόνο αλλά και χώρο για να ανθίσουν

0

Καθώς εσύ και το ταίρι σου μοιράζεστε μια κοινή πορεία, χρειάζεται πάντα να θυμάσαι πως το μονοπάτι του καθενός ουσιαστικά είναι διαφορετικό από αυτό του άλλου και ότι εξελίσσεστε με διαφορετικούς ρυθμούς.

Είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα και να κρίνουμε το ταίρι μας ή να θυμώσουμε αν οι πράξεις του/της δεν συμβαδίζουν με τις δικές μας αξίες και τα πιστεύω. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας κάνει τις δικές του επιλογές ακόμη κι αν αυτό δε μας αρέσει και πολύ όταν το κάνει ο άλλος.

Αν θέλεις να διορθώσεις μια σχέση ή να την κάνεις να λειτουργήσει καλύτερα, τότε θα χρειαστεί να εξασκηθείς πάνω στην αποδοχή ακόμη κι αν πολλές φορές δε θα συμφωνείς με τα όσα λέει ή κάνει το ταίρι σου. Το να δώσεις στον αγαπημένο σου ή στην αγαπημένη σου την ελευθερία να δρα ελεύθερα και χωρίς να φοβάται ότι θα κριθεί, δείχνεις ότι εμπιστεύεσαι τόσο εκείνον/η όσο και τις προσθέσεις του/της.

Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για την δική σου εξέλιξη, να αφήνεις χώρο στον άλλον να εξελιχθεί με τον δικό του τρόπο και να διαλέξει τα μέσα που θα το κάνει. Δεν είναι καθόλου σοφό να θέλει κανείς να ‘διορθώσει’ ή να αλλάξει κάποιον, ακόμη κι αν τον αγαπάει με όλη του την καρδιά και θέλει μόνο το καλό του.

Είμαστε όλη εδώ σε αυτόν τον πλανήτη για να αποκτήσουμε εμπειρίες και μέσα από αυτές να αποκτήσουμε σοφία. Ας σταματήσουμε να έχουμε την ανάγκη να ‘κάνουμε’ τον άλλον να σκέφτεται όπως σκεφτόμαστε εμείς, να αισθάνεται όπως αισθανόμαστε εμείς, και να κάνει τα πράγματα όπως τα κάνουμε εμείς.

Να θυμάσαι πάντα πως ο καθένας ανθίζει με τους δικούς του ρυθμούς, στον δικό του χρόνο και επίσης να μη ξεχνάς ποτέ ότι ο καθένας φτιάχνει το δικό του πεπρωμένο σύμφωνα με τις δυνατότητες και τη γνώση που διαθέτει.

Από την στιγμή που δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις πράξεις και τις κινήσεις του άλλου, η μόνη μας ευθύνη είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι αντιδράσεις μας σε αυτά που κάνει ή λέει πηγάζουν μέσα από την αγάπη που λέμε ότι έχουμε στο ταίρι μας.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...